Μία νέα πλατφόρμα αυτοέκδοσης, το easywriter.gr (www.easywriter.gr), άνοιξε τις ηλεκτρονικές της πύλες και υποδέχεται κάθε επίδοξο συγγραφέα! Είναι ο τόπος, όπου κάθε δημιουργός μπορεί να εκδώσει ο ίδιος το έργο του, ανεβάζοντάς το και κάνοντάς το διαθέσιμο στο κοινό.

Σε μία εποχή που οι πωλήσεις σε ηλεκτρονικά βιβλία τείνουν να ξεπεράσουν αυτές των συμβατών, το easywriter.gr έρχεται να αναδείξει νέα συγγραφικά ταλέντα, φέρνοντας στο φως της ηλεκτρονικής δημοσιότητας τα έργα τους.

Τα πλεονεκτήματα; Πολλά! Πρώτο και κύριο είναι ότι ο επίδοξος συγγραφέας μπορεί να ανεβάσει το έργο του ΔΩΡΕΑΝ και να γίνει εκδότης του εαυτού του, χωρίς να δεσμεύονται τα πνευματικά του δικαιώματα. Ακόμη, ο συγγραφέας έχει τη δυνατότητα να ορίσει ο ίδιος την τιμή του βιβλίου του και να απολαύσει τα κέρδη από τις πωλήσεις του, κρατώντας ο ίδιος το μεγαλύτερο μέρος των εισπράξεων. Μάλιστα, αν το επιθυμεί, μπορεί να διαθέσει το βιβλίο του στο κοινό δωρεάν.

Σημαντικό επίσης πλεονέκτημα αποτελεί το γεγονός πως ό,τι κι αν πραγματεύεται το έργο του, μπορεί να διατεθεί στο κοινό χωρίς λογοκρισία, μέσα στα πλαίσια της ελεύθερης διακίνησης ιδεών. Τέλος, ο κάθε συγγραφέας μπορεί, αν θέλει, να ενισχύσει το έργο του με τη δημιουργία του κατάλληλου εξωφύλλου, την επιμέλεια του κειμένου και τη σελιδοποίηση ή μέσα από διάφορες προωθητικές ενέργειες που του παρέχει το easywriter.gr.

Το easywriter.gr όμως δεν είναι ένα σημαντικό εργαλείο μόνο για τους συγγραφείς αλλά και για τους αναγνώστες. Μπαίνοντας στο site, οι χρήστες βρίσκονται στην πηγή μιας πληθώρας έργων (μυθιστορημάτων, διηγημάτων, δοκιμίων κ.ο.κ.), μέσα από τα οποία μπορούν να επιλέξουν αυτό που τους ταιριάζει. Έπειτα, μπορούν να το κατεβάσουν εύκολα και γρήγορα (και σε πολλές περιπτώσεις ακόμα και δωρεάν) και να αποφασίσουν οι ίδιοι αν θέλουν να το τυπώσουν ή να το διαβάσουν σε ηλεκτρονική μορφή.