Το Earth Speakr προσκαλεί τα παιδιά να ανοίξουν την καρδιά και το μυαλό τους και να συμμετέχουν στον σχεδιασμό ενός καλύτερου κόσμου και ενός βιώσιμου πλανήτη.Olafur Eliasson

Με μεγάλη χαρά σας ενημερώνουμε για το Earth Speakr, ένα ψηφιακό έργο τέχνης του Olafur Eliasson, το οποίο δημιούργησε με το στούντιό του και την υποστήριξη μιας ομάδας παιδιών, ερευνητών και συνεργατών.

Το Earth Speakr προωθεί τη συνεργασία και τον προβληματισμό μεταξύ ανθρώπων όλων των ηλικιών σχετικά με την αλλαγή του κλίματος και το μέλλον του πλανήτη. Περιλαμβάνει μια εφαρμογή για iOS και Android και μια διαδραστική ιστοσελίδα σε 25 γλώσσες.

Για τους επόμενους έξι μήνες, όλοι θα μπορούν να κατεβάσουν την εφαρμογή του Earth Speakr και να δώσουν φωνή στον πλανήτη ζωντανεύοντας τα στοιχεία του περιβάλλοντος και χρησιμοποιώντας με έξυπνο τρόπο τη διαδραστική τεχνολογία. Τα παιδιά και οι νέοι κάτω των δεκαοκτώ ετών θα μπορούν να συμμετέχουν δίνοντας φωνή σε διάφορα στοιχεία -όπως ένα δέντρο, μια μπανανόφλουδα, τον ουρανό ή τον δρόμο- και να εκφράσουν τη γνώμη τους για το μέλλον του πλανήτη μας. Τα μηνύματα των παιδιών θα αναρτώνται στον ιστότοπο του έργου και θα βιώνονται στην εφαρμογή του μέσω επαυξημένης πραγματικότητας (Augmented Reality).

Παιδιά και ενήλικες μπορούν να συμμετάσχουν!

Αν είσαι παιδί, μπορείς να δημιουργήσεις μηνύματα στο Earth Speakr και να προσκαλέσεις τους φίλους σου να κάνουν το ίδιο.

Αν είσαι ενήλικας, άκου τα μηνύματα του Earth Speakr, δημιούργησε ομάδες μηνυμάτων –τα λεγόμενα Loud Speakrs– και κοινοποίησέ τα σε άλλους προκειμένου να προβληθούν τα θέματα που θεωρείς πιο επίκαιρα.

Εάν είσαι μέλος ενός ιδρύματος ή δικτύου, μπορείς να διοργανώσεις μια εκδήλωση και να ενθαρρύνεις τη συμμετοχή παιδιών. Με τη βοήθεια των αναλυτικών εργαλείων που θα βρείς στον ιστότοπο του Earth Speakr, μπορείς να δημιουργήσεις από κοινού με τα παιδιά συναρπαστικές δραστηριότητες που θα τους επιτρέψουν να εξερευνήσουν το καλλιτεχνικό έργο.

Αν εργάζεσαι στον χώρο της πολιτικής, μπορείς να συμμετάσχεις ακούγοντας τις τοποθετήσεις των μελλοντικών ψηφοφόρων και εξετάζοντας τρόπους με τους οποίους μπορείς να ανταποκριθείς καλύτερα στα θέματα που προσεγγίζουν.

Για να παρακολουθήσετε μια περιγραφή του πρότζεκτ από τον Olafur Eliasson, πατήστε εδώ.

Ας δώσουμε στα παιδιά μας την ευκαιρία να διαδώσουν τις ιδέες τους για το περιβάλλον απελευθερώνοντας ταυτόχρονα τη δημιουργικότητά τους. Μάθετε περισσότερα για την εφαρμογή εδώ.

Σας ευχόμαστε Καλό Καλοκαίρι!