Η νικητήρια σειρά φωτογραφιών, από τον Γάλλο φωτογράφο Jonathan Jimenez, γνωστό και ως «Jonk», περιλαμβάνει εικόνες από διάφορα εγκαταλειμμένα κτίρια, όπου η φύση σιγά σιγά έχει αρχίσει να εισβάλει μέσα στον χώρο που έχει αφεθεί από τους ανθρώπους, αποκαλύπτοντας την παντοδυναμία της. Οι φωτογραφίες του απεικονίζουν ένα καφενείο και ένα θέατρο στην Αμπχαζία, ένα ξενοδοχείο στην Πορτογαλία και μια πισίνα στην Ιταλία.

Η βραβευμένη με Pulitzer φωτορεπόρτερ, Marissa Roth, η οποία προεδρεύει του διαγωνισμού, είπε για το έργο του Jonk: “Επιλέξαμε τις συναρπαστικές φωτογραφίες του Jonk, λόγω του υψηλού βαθμού δυσκολίας, αλλά και εξαιτίας του οράματος που αντιπροσωπεύουν. Ένα όραμα που είναι σύμφωνο με τις αξίες του Earth Photo, ενός διαγωνισμού που έχει ως κεντρικό θέμα την δυαδικότητα της ανθρώπινης συνύπαρξης με τη φύση. 

Μερικές από τις υπόλοιπες νικητήριες φωτογραφίες είναι η αεροφωτογραφία του Yi Sun, που αποκαλύπτει τα αποτελέσματα της ανθρώπινης παρέμβασης  στο περιβάλλον και συγκεκριμένα στην Αραγωνία της Ισπανίας που υποφέρει από ξηρασία, η φωτογραφία του Charles Xelot που δείχνει την καταστραμμένη από τις πυρκαγιές φύση και η φωτογραφία του Joe Habben που είναι μία προσπάθεια ευαισθητοποίησης για την υπερθέρμανσή του πλανήτη, απεικονίζοντας τις πλημμύρες στην Βενετία.

Οι φωτογραφίες θα εκτίθενται στο Society’s Pavilion, στο Λονδίνο από τις 18 Ιανουαρίου ως τις 31 Μαρτίου του 2021.

COFFEE SHOP, ABKHAZIA BY JONK (2019)

SWIMMING POOL, ITALY BY JONK (2019)

HOTEL, PORTUGAL BY JONK (2019)

THEATER, ABKHAZIA BY JONK (2019)

MISS BY YANRONG GUO (2019)

IN MOLECA BY JOE HABBEN (2019)

DRYLAND FARMING, STUDY 7 BY YI SUN (2019)

DEAD TREE BY CHARLES XELOT (2020)