Μια γιορτή γεμάτη από ανοιξιάτικες μελωδίες και μουσικές εκπλήξεις θα είναι η Εαρινή Μουσική Γιορτή που πραγματοποιεί το Εθνικό Ωδείο με τη συμμετοχή νέων ταλέντων, μουσικών συνόλων και της Παιδικής Χορωδίας του Εθνικού Ωδείου, το Σάββατο 20 Μαρτίου, στο Αμφιθέατρο του Μουσείου Μπενάκη, στην Πειραιώς.

Η διδασκαλία – διεύθυνση της Χορωδίας είναι του Χρήστου Γιαννούλη και η αφήγηση – παρουσίαση της Μάγδας Μαυρογιάννη. Η μουσική βραδιά που απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους μουσικόφιλους, περιλαμβάνει ένα ποικίλο πρόγραμμα με έργα πολλών ξένων και Ελλήνων συνθετών (Bertali,Rieding, Boccerini, Aivazian, Bolling, Popper, Morricone, Schumann, Mozart,Brahms, Liszt, Ravel, Bernstein, Bart, Σαμαρά, Χατζιδάκι, Σαββόπουλου). Συμμετέχουν πολλοί ταλαντούχοι σπουδαστές καθώς και σύνολα βιολοντσέλου και κοντραμπάσου του Εθνικού Ωδείου.

Η μουσική γιορτή θα ολοκληρωθεί με την Παιδική Όπερα που βασίζεται σε μια ιδέα του συνθέτη Χρήστου Γιαννούλη και έχει τίτλο Το Σκιάχτρο ο Βασιλιάς. Το λιμπρέτο και οι διάλογοι είναι του Κ. Μαγνή. Στο φινάλε της Α΄Πράξης συμμετέχει και η Παιδική Χορωδία του Εθνικού Ωδείου.