Η παιδική θεατρική σκηνή της Μουσικής Βιβλιοθήκης στο Μέγαρο συνεχίζει για πέμπτη σεζόν φέτος να προσφέρει στους μικρούς της φίλους ποιοτικές μουσικοθεατρικές παραστάσεις, σε πρωτότυπα κείμενα και με νέες μουσικές, σε συνεργασία με σημαντικές ομάδες από τον χώρο του παιδικού θεάτρου.

Με κεντρικό άξονα τη μουσική και το βιβλίο, οι ιστορίες των έργων ενδύονται με ζωντανή μουσική και παρουσιάζονται ιδανικά από ταλαντούχους ηθοποιούς στο ατμοσφαιρικό ξύλινο θέατρο της Βιβλιοθήκης, αναδύοντας μια αίσθηση αγνής, «χειροποίητης» τέχνης, στην κάθε της λεπτομέρεια.

Η Μουσική Βιβλιοθήκη «Λίλιαν Βουδούρη» στο Μέγαρο Μουσικής ανανεώνει και φέτος τη συνεργασία της με την, γνωστή πλέον στο παιδικό κοινό, Ομάδα ΚΟΠΕΡΝΙΚΟΣ, ενώ υποδέχεται για πρώτη χρονιά την ταλαντούχα ομάδα ΝΤΟΥΘ.


«Μίλα και Σουτ», Ομάδα ΚΟΠΕΡΝΙΚΟΣ
Για 2η χρονιά!
Μουσικοθεατρική παράσταση για παιδιά 4-10 ετών
Κάθε Κυριακή στις 15:00 και καθημερινές για σχολεία

Μετά τις παραστάσεις της “Τα Μεγάλα Ψέματα του μικρού Ερμή” (2013-15) και “Απαγορεύεται η Μουσική!” (2014–16), που αγαπήθηκαν πολύ από τους μικρούς φίλους, ο ομάδα ΚΟΠΕΡΝΙΚΟΣ συνεχίζει για 2η χρονιά την επιτυχημένη απολαυστική μουσικοθεατρική παράσταση «Μίλα και Σουτ»!

Σε πρωτότυπο κείμενο των, δύο φορές βραβευμένων με Κρατικό Βραβείο, συγγραφέων Άγγελου Αγγέλου και Έμης Σίνη, με την ευρηματική σκηνοθεσία του Γκάυ Στεφάνου και με υπέροχα τραγούδια που ερμηνεύονται ζωντανά με τη χρήση διαφόρων μουσικών οργάνων, η ομάδα Κοπέρνικος υπόσχεται ένα ακόμα απολαυστικό, ποιοτικό θέαμα, ενώ, παράλληλα, εμπλουτίζει για πρώτη φορά τα θεατρικά της μέσα – που τόσο αγαπήσαμε – χρησιμοποιώντας μικρές και μεγάλες κούκλες, διαφορετικών τεχνικών και χειρισμών, που συνυπάρχουν με τους ηθοποιούς επί σκηνής, συνθέτοντας ένα μοναδικό φαντασιακό περιβάλλον!

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Γκάυ Στεφάνου
ΚΕΙΜΕΝΟ: Άγγελος Αγγέλου, Έμη Σίνη
ΣΤΙΧΟΙ: Έμη Σίνη
ΜΟΥΣΙΚΗ – ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΣΗ: Άγγελος Αγγέλου
ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΟΥΚΛΩΝ: Δήμητρα Κωνσταντινίδου, Κλειώ Κιούλπαλη
ΣΚΗΝΙΚΑ – ΕΙΔΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ: Γκάυ Στεφάνου
ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ: Ομάδα Κοπέρνικος
ΦΩΤΙΣΜΟΙ: Ελισσαίος Βλάχος, Γκάυ Στεφάνου
ΗΧΟΓΡΑΦΗΣΗ, EDITING, MASTERING: Γιώργος Ζιώτας
KΙΝΗΣΗ: Αγγελική Ανδρινοπούλου
ΒΟΗΘΟΣ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ: Ευδοκία Κακιούζη
ΒΟΗΘΟΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ: Μαργαρίτα Τζαννέτου
ΑΦΙΣΑ: Polka Dot Design
ΠΑΙΖΟΥΝ: Ελισσαίος Βλάχος, Μιχάλης Πανάδης, Σωτηρία Ρουβολή

Αίθουσα Διδασκαλίας, Μουσική Βιβλιοθήκη «Λίλιαν Βουδούρη»
Κάθε Κυριακή στις 15:00, Διάρκεια: 70 λεπτά
Εισιτήρια: € 8 (παιδικό), € 10

«…κι εμείς καλύτερα!», Ομάδα ΝΤΟΥΘ
Μουσικοθεατρική παράσταση για παιδιά 3-9 ετών
Κάθε Κυριακή στις 11:30 και καθημερινές για σχολεία

Μια νέα μουσικοθεατρική παράσταση με μυστήριο, ανατροπές και χιούμορ ανεβαίνει στη Μουσική Βιβλιοθήκη, σε πρωτότυπο κείμενο της ταλαντούχας ομάδας Ντουθ! Πρόκειται για ειδική παραγγελία της Βιβλιοθήκης και στόχο έχει, μέσα από ένα κεφάτο και συγχρόνως ποιοτικό θέαμα και με όχημα ένα άλυτο μυστήριο που τα παιδιά καλούνται να λύσουν, να μεταφέρει το μήνυμα ότι η κριτική σκέψη και η έρευνα μπορούν να ανοίξουν τους ορίζοντες και να διευρύνουν τις δυνατότητές μας.

Η σκηνοθεσία της Βάσιας Ατταριάν και της Μυρτώς Μακρίδη είναι γεμάτη φαντασία. Η πρωτότυπη μουσική του Δημήτρη Τάσαινα παρουσιάζεται με πιάνο, κιθάρα, μπάσο, γιουκαλίλι, φυσαρμόνικα και διάφορα μικρά κρουστά επί σκηνής από τον μουσικό Δημήτρη Αποστολακίδη, που συμμετέχει ενεργά στην παράσταση. Οι ταλαντούχοι ηθοποιοί Γωγώ Παπαϊωάννου και Γιάννης Λατουσάκης εντυπωσιάζουν με γοητευτικές χορογραφίες και ζωντανά τραγούδια, σε μια παράσταση με κέφι και αστεία απρόοπτα!

ΚΕΙΜΕΝΟ – ΔΡΑΜΑΤΟΥΡΓΙΑ: Ομάδα ΝΤΟΥΘ
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Βάσια Ατταριάν – Μυρτώ Μακρίδη
ΠΡΩΤΟΤΥΠΗ ΜΟΥΣΙΚΗ – ΣΤΙΧΟΙ: Δημήτρης Τάσαινας
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΚΙΝΗΣΗΣ – ΧΟΡΟΓΡΑΦΙΕΣ: Έλενα Γεροδήμου
ΣΚΗΝΙΚΑ – ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ: Αλεξία Χρυσοχοΐδου
ΦΩΤΙΣΜΟΙ: Τάσος Παλαιορούτας
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ: Ευτυχία Βλάχου
ΑΦΙΣΑ: Δήμητρα Αδαμοπούλου
ΠΑΙΖΟΥΝ Γιάννης Λατουσάκης, Γωγώ Παπαϊωάννου. Μουσικός επί σκηνής: Δημήτρης Αποστολακίδης

Αίθουσα Διδασκαλίας, Μουσική Βιβλιοθήκη «Λίλιαν Βουδούρη»
Κάθε Κυριακή στις 11:30, Διάρκεια: 70 λεπτά
Εισιτήρια: € 8 (παιδικό), € 10