Τα βιβλία “Ο γιος” και “Η νυχτερίδα“, με 36 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως το καθένα, μας περιμένουν στις εκδόσεις Μεταίχμιο σε νέα έκδοση για να τα χαρίσουμε τις φετινές γιορτές σε μυημένους αλλά και μη μυημένους αναγνώστες στον κόσμο του Jo Nesbo!

Λίγα λόγια για τα βιβλία:

– Ο Γιος

Του έλεγαν ψέματα μια ζωή. O ηρωινοµανής Σόνι έχει περάσει το µεγαλύτερο µέρος της ζωής του στη φυλακή. Χάρη στο απόκοσµο χάρισµά του να παρηγορεί, δέχεται µε µακαριότητα τις εξοµολογήσεις των συγκρατούµενών του, οι οποίοι νιώθουν λυτρωµένοι µετά απ’ αυτές. Κανένας δεν µοιάζει να νοιάζεται πώς ο Σόνι βρίσκει µε τόση ευκολία τη δόση του µες στη φυλακή ούτε για ποια εγκλήµατα εκτίει ποινή.

Τώρα έρχεται για να κρίνει νεκρούς καιο ζωντανούς…

Ο εθισµός του ξεκίνησε από τότε που ο αστυνοµικός πατέρας του προτίµησε να αυτοκτονήσει όταν κατηγορήθηκε για διαφθορά. Τώρα το παιδί αυτό είναι στο επίκεντρο ενός ολόκληρου κυκλώµατος συγκάλυψης εγκληµάτων, στο οποίο εµπλέκονται σωφρονιστικοί υπάλληλοι, δικηγόροι και απελπισµένοι ιερείς.

Με οποιοδήποτε κόστος.

Μια συγκεκριµένη όµως εξοµολόγηση που θα ακούσει ο Σόνι θα ανατρέψει τα πάντα, γιατί θα του αποκαλύψει τι πραγµατικά συνέβη στον πατέρα του.

Έγραψαν:

Ένα ανελέητο κυνηγητό, γεµάτο ένταση και βία, ανάµεσα σε έναν νεαρό κατάδικο και έναν διαταραγµένο ντετέκτιβ, µια διαδροµή στη σκοτεινή και βρόµικη πλευρά του Όσλο. – Sunday Mirror

– Η νυχτερίδα

Ο Χάρι παίζει εκτός έδρας. Μια εικοσιτριάχρονη Νορβηγίδα δολοφονείται στο Σίδνεϊ. Ο επιθεω­ρητής Χάρι Χόλε στέλνεται στην Αυστραλία για να βοηθήσει στις έρευνες.

‘Έχει ρητές οδηγίες να μην μπλέξει.

Όταν όµως αποδεικνύεται πως η δολοφονία της νεαρής Νορβηγίδας είναι απλώς ο τελευταίος κρίκος µιας αλυσίδας ανεξιχνίαστων φόνων, τίποτα δεν µπορεί να συγκρατήσει τον Χάρι. Το κυνήγι του σίριαλ κίλερ ξεκινά… Ο δολοφόνος όµως θέλει να συνοµιλήσει µόνο µε τον Χόλε.

Μπορεί να είναι αυτός το επόμενο θύμα;

Έγραψαν:

Το εναρκτήριο βιβλίο της σειράς µε πρωταγωνιστή τον Χάρι Χόλε διαθέτει όλα τα χαρακτηριστικά που καθιέρωσαν τον Nesbo ως το µεγαλύτερο αστέρι της σύγχρονης αστυνοµικής λογοτεχνίας. Η έτσι κι αλλιώς καθηλωτική πλοκή του απογειώνεται χάρη στο «εξωτικό» αυστραλιανό περιβάλλον και τη χηµεία που αναπτύσσεται ανάµεσα στον Χόλε και τον βασικό του συνεργάτη. – Publishers Weekly

Από το πρώτο αυτό βιβλίο της σειράς Χάρι Χόλε ο Nesbo το βάζει σκοπό να διαλύσει όλα τα κλισέ του είδους, καθιερώνοντας νέα µοτίβα κι αποδεικνύεται συγγραφέας µε όραµα. – Independent

Ο συγγραφέας

Ο Jo Nesbο γεννήθηκε στις 29 Μαρτίου 1960 στο Όσλο. Σπούδασε οικονοµικά και εργάστηκε ως χρηµατιστής και δηµοσιογράφος. Το 1997 κυκλοφόρησε το πρώτο του µυθιστόρηµα µε τίτλο The Bat (Η νυχτερίδα), το οποίο ήταν και το πρώτο της σειράς µε πρωταγωνιστή τον ντετέκτιβ Χάρι Χόλε. ∆ιά­σηµος σήµερα όσο και ο καλτ ντετέκτιβ του, βλέπει τα βιβλία του να ξεπερνούν τα 36.000.000 αντίτυπα παγκοσµίως σε πωλήσεις και να εκδίδονται σε περισσότερες από 40 χώρες. Έχει τιµηθεί µε τα πιο έγκυρα βραβεία, όπως τα Riverton Prize (1997), Glass Key (1998), Booksellers’ Prize (2000 και 2007), καθώς και µε τις υψηλότερες διακρίσεις στη χώρα του. Το µυθιστόρηµά του Νέµεσις ήταν υποψήφιο για το βραβείο Edgar Allan Poe (2010). Ζει µόνιµα στο Όσλο. Από τις εκδόσεις Μεταίχµιο κυκλοφορούν όλα τα αστυνοµικά του µυθιστορήµατα καθώς και η σειρά παιδικών βιβλίων του ίδιου µε ήρωα τον ∆όκτορα Πορδαλό.

Για να διαβάσετε περισσότερα: www.jonesbo.com, www.metaixmio.gr