Αυτές και πολλές ακόμα ερωτήσεις θα προκύψουν μετά την προβολή των δύο βραβευμένων ντοκιμαντέρ Once Upon a Tree και My dearest f#cking phone στο φεστιβάλ KinderDocs την Κυριακή 2 Απριλίου, 12:30 στο Μουσείο Μπενάκη.

Μετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση με καλεσμένους τον Μανώλη Ανδριωτάκη, δημοσιογράφο ειδικό σε θέματα διαδικτύου και την Μαριαλένα Σπυροπούλου, ψυχολόγο-ψυχοθεραπεύτρια.

Οι ταινίες είναι κατάλληλες για θεατές από 8+ ενώ η προβολή είναι προγραμματισμένη για το ευρύ κοινό.

Once Upon a Tree, MARLEEN VAN DER WERF, 2013, Ολλανδία, 13’

ΣΤΑ ΟΛΛΑΝΔΙΚΑ ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥΣ ΥΠΟΤΙΤΛΟΥΣ

Το αγαπημένο δέντρο της εντεκάχρονης Φιλίν είναι μια γιγαντιαία αιωνόβια βελανιδιά στο δάσος. Σκαρφαλώνει πάνω της και αγναντεύει τον κόσμο. Με τον μεγεθυντικό φακό, ανακαλύπτει τον πλούτο της ζωής που φιλοξενεί η βελανιδιά. Στις εξορμήσεις της, η νεαρή φυσιολάτρισσα λατρεύει να παρατηρεί τα δέντρα, αλλά προβληματίζεται για αυτά που βλέπει να κόβονται. Πώς γίνεται μέσα σε μια στιγμή να κόβεται ένα δέντρο που χρειάστηκε τόσα χρόνια για να μεγαλώσει, που φιλοξενεί και τρέφει τόσα ζώα και έντομα; Η Φιλίν καταστρώνει ένα σχέδιο για να σώσει τη βελανιδιά και το δάσος της.

Βραβεία (επιλογή):
SHORT SHORTS FILM FESTIVAL ASIA: WINNER | SAVE THE EARTH! COMPETITION PLANET IN FOCUS FILM FESTIVAL: WINNER | BEST SHORT FILM HAMPTONS INTERNATIONAL FILM FESTIVAL: AWARD FOR ARTISTIC MERIT FOR DIRECTOR MARLEEN VAN DER WERF WILDLIFE VAASA FILM FESTIVAL: WINNER | CHILDREN FILMS CATEGORY

My dearest f#cking phone, EEF HILGERS, 2014, Ολλανδία 18’

ΣΤΑ ΟΛΛΑΝΔΙΚΑ ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥΣ ΥΠΟΤΙΤΛΟΥΣ

Όπως πολλά κορίτσια στην εφηβεία, η Κλάουντια έχει σχέση αγάπης-μίσους με το κινητό. Μαζί της εξερευνούμε τον κόσμο των social media. Πόσο σημαντικά είναι τα Facebook Likes πώς «ορίζουν» την καθημερινότητα της, τις επιλογές και την ζωή της; Πώς θα αντέξει τώρα που θα πάει διακοπές με τους γονείς της και δεν θα έχει πρόσβαση; Ο χρόνος χωρίς Wi-Fi θα αποδειχθεί τεράστια ευκαιρία για τη Κλάουντια.


Όλο το πρόγραμμα στο kinderdocs.com