Η ανάδειξη της φυσιογνωμίας της Νέας Παραλίας Θεσσαλονίκης, η οργάνωση συμμετοχικών δράσεων και δράσεων πολιτισμού, η ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα χρήσης και σεβασμού του δημόσιου χώρου, η δημιουργία μιας πλατφόρμας καλλιέργειας, υλοποίησης και διάδοσης ιδεών σχετικά με την «κατοίκηση» του δημόσιου χώρου, η αξιολόγηση, διατήρηση, διαχείριση, αναβάθμιση και προστασία του περιβάλλοντος της Νέα Παραλίας, είναι μερικοί από τους σημαντικότερους στόχους του συλλόγου «Οι Φίλοι της Νέας Παραλίας» που ενστερνίζεται η Πολιτιστική Εταιρία Επιχειρηματιών Βορείου Ελλάδος.

Στα πλαίσια αυτών των προσπαθειών η Πολιτιστική Εταιρία Επιχειρηματιών Βορείου Ελλάδος σε συνεργασία με το σύλλογο οι Φίλοι της Νέας Παραλίας εγκατέστησαν την Τετάρτη 6 Ιανουαρίου, ημέρα των Φώτων, στον Κήπο των Γλυπτών, μέσα σε μια γιορτινή ατμόσφαιρα δύο νέα γλυπτά.

Το γλυπτό INVITATION του Mark Hadjipateras και το γλυπτό ΧΩΡΙΣ ΤΙΤΛΟ του Μιχάλη Κατζουράκη είναι πλέον στη Νέα Παραλία. Η μεταφορά και εγκατάσταση των γλυπτών έγινε με δωρεά της Πολιτιστικής Εταιρίας.