Το νέο μυθιστόρημα του Μάνου Κοντολέων, Δυο φορές άνοιξη, μόλις κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Πατάκη και θα ταξιδέψει ανά την Ελλάδα με όχημα τους αναγνώστες του.

Επιθυμίες που αργοσβήνουνε κι άλλες που ζητάνε να ανθοφορήσουν…

Σπουδαστές ήταν η Aνθή και ο Δηµήτρης, όταν γνωριστήκανε, ερωτευθήκανε και, προτού καν κλείσουνε τα είκοσί τους χρόνια, παντρευτήκανε. Η Ανθή είχε μείνει έγκυος.

Το πρώτο παιδί γρήγορα θα το ακολουθήσει ένα δεύτερο. Κι ενώ ο Δηµήτρης ανέρχεται επαγγελματικά, η Ανθή αισθάνεται –και είναι– εγκλωβισμένη σε μια ζωή οικογενειακής ρουτίνας.

Η εισβολή στην καθημερινότητά της του γοητευτικού φωτογράφου Μανουήλ θα της φανερώσει το τι σημαίνει να σε ερωτεύονται µε πάθος, αλλά και το τι η ίδια είναι ικανή να δημιουργήσει.

Μα όταν ο Μανουήλ θα της προτείνει να τον ακολουθήσει, εκείνη θα προτιμήσει να μείνει κοντά στον άντρα και στα δυο αγόρια της.

Όμως η ίδια η ζωή έχει διαφορετικά αποφασίσει.

Ένα τρίτο παιδί έρχεται – κορίτσι αυτή τη φορά.

Κι έτσι εκείνο που κάποιος σχεδιάζει δε σημαίνει πως είναι και αυτό που θα συμβεί.

Η Ανθή θα πρέπει να αντιμετωπίσει τις επιθυμίες της – κι αυτές που αργοσβήνουνε κι όσες ζητάνε να ανθοφορήσουν.

Ο Μάνος Κοντολέων γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα. Γράφει μυθιστορήματα, διηγήματα, παραμύθια, θέατρο και κριτικά σημειώματα. Συνεργάτης εφημερίδων, περιοδικών, του κρατικού ραδιοφώνου και της τηλεόρασης. Έργα του κυκλοφορούν στη Γαλλία, στη Γερμανία, στην Ταϊλάνδη. Δύο βιβλία του έχουν τιμηθεί µε το Κρατικό Βραβείο.

Διαβάστε την κριτική του βιβλίου από τον Βαγγέλη Μπέκα, εδώ.