Στην έκθεση συμμετέχουν 17 απόφοιτοι του 2ου Εργαστηρίου Ζωγραφικής της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ και ο καθηγητής τους Κυριάκος Μορταράκος.

Ο Γιώργος Βογιατζόγλου στο εισαγωγικό κείμενό του για τον κατάλογο της έκθεσης αναφέρει:

«Στην παρούσα έκθεση, ο φιλότεχνος επισκέπτης θα συναντήσει ποικίλες μορφές εικαστικής έκφρασης, αποτέλεσμα της πολυμορφίας που χαρακτηρίζει την σημερινή τέχνη. Οι νέοι καλλιτέχνες νιώθουν όσο ποτέ άλλοτε την ανάγκη να ανεξαρτητοποιηθούν, να ξεχωρίσουν, να πειραματιστούν. Είναι νέοι και έχουν κάθε δικαίωμα, και τον χρόνο, να το κάνουν».

Ο Αναπληρωτής Καθηγητής του ΕΚΠΑ, Μάνος Στεφανίδης στο κείμενό του «Ο Μορταράκος και οι μαθητές του: Μια αμφίπλευρη σχέση» σημειώνει:

«Με την παρούσα έκθεση του δασκάλου και των μαθητών του, σύγχρονοι ζωγράφοι συναντούν το ευρύτερο κοινό με έργα τα οποία φιλοδοξούν όχι μόνο να τέρψουν αλλά και να προβληματίσουν, με φόρμες που δεν κολακεύουν το μικροαστικό γούστο ούτε ενισχύουν τον οπτικό εφησυχασμό. Ας το κάνουν αυτό οι τηλεοράσεις…. Με έργα, τέλος που υπερασπίζονται την αξιοπρέπεια της εικόνας απέναντι στις ποικίλες φαλκιδεύσεις της, απέναντι στη διάχυτη «βελούδινη» βαρβαρότητα των ημερών και την πόζα που υποδύεται την έκφραση».

Στην έκθεση συμμετέχουν οι εικαστικοί Δημήτρης Αγαθόπουλος, Σοφία Αρβανίτη-Φλώρου, Κατερίνα Βέλλιου, Κλειώ Βρανίτσα, Κώστας Γκουρτζής, Μάνια Ευσταθίου, Δημήτρης Εφέογλου, Μαρία Ζησοπούλου, Γιώργος Κόκκινος, Κατερίνα Κότσαλα, Μαρία Μηλιώτη, Γιάννης Μωυσίδης, Ελεάνα Στόικου, Βασίλης Τσιούτσιας, Μαρία Τσιρουκίδου, Κατερίνα Τσίτσελα, Χριστίνα Φυτιλή και ο δάσκαλός τους Κυριάκος Μορταράκος.