Η New Star και η «ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ» σας καλούν σε ένα αφιέρωμα ΜΝΗΜΗΣ και ΤΙΜΗΣ για τα ολοκαυτώματα που προκάλεσαν οι Ναζί και τις θυσίες του ελληνικού λαού στην κατοχή, από τις 21 Μαΐου έως 1 Ιουλίου 2015 στις 18.00 ΔΩΡΕΑΝ στον κινηματογράφο ΑΛΚΥΟΝΙΣ new star art cinema.

15 ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ-ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΑ ΝΤΟΚΥΜΑΝΤΕΡ

42 ΗΜΕΡΕΣ ΠΡΟΒΟΛΩΝ

Οι λαοί που δεν διδάσκονται από το παρελθόν, είναι καταδικασμένοι να το ξαναζήσουν.

ΘΑ ΠΡΟΒΛΗΘΟΥΝ:

Κατοχικό Δάνειο. Ντοκουμέντα και μαρτυρίες

Το χρονικό της Κατοχής

Η Μάχη της Κρήτης

Σουμπερίτες. Τα ελληνικά SS

Σουμπερίτες και Πουλικοί αιματοκύλισαν τη Μακεδονία

Εντελβάις. Η αιματοβαμμένη μεραρχία των Γερμανών

Κοντομαρί Χανίων. Η πρώτη σφαγή αμάχων στην Ευρώπη

Η σφαγή στην Κάνδανο

Η σφαγή στο Κομμένο της Άρτας

Το ολοκαύτωμα των Καλαβρύτων

Το ολοκαύτωμα της Βιάννου

Η σφαγή του Διστόμου

Το δόγμα Τρούμαν στην Ελλάδα

Το σχέδιο Μάρσαλ

Το πρώτο σκάνδαλο SIEMENS στην Ελλάδα

Καλούμε τους απογόνους των θυμάτων , τους συλλόγους των περιοχών και το ΔΙΚΤΥΟ ΜΑΡΤΥΡΙΚΩΝ ΠΟΛΕΩΝ ΚΑΙ ΧΩΡΙΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 1940-1945 «ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΑ» να τιμήσουν με τη παρουσία τους το αφιέρωμα αυτό. 

Προσκαλούμε όλους όσους θα ήθελαν  να διοργανώσουν θεματικές ειδικές προβολές και παρουσιάσεις επί του θέματος ΔΩΡΕΑΝ.

ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΟΙ ΝΕΩΤΕΡΟΙ, ΝΑ ΘΥΜΗΘΟΥΝ ΟΙ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΟΙ.

Η «Μηχανή του Χρόνου» στη δεκαετή διαδρομή της βρέθηκε σε πολλούς τόπους όπου έγιναν ολοκαυτώματα και κατέγραψε τις μαρτυρίες όσων επέζησαν.

Βιάννος, Δίστομο, Καλάβρυτα, Κάνδανος, Κοντομαρί, Κομμένο, Κακόπετρος, Λιγκιάδες, Χορτιάτης, Μουσιωτίτσα, Παραμυθιά, Γιαννιτσά, είναι μόνο μερικές από τις περιοχές που οι άμαχοι πλήρωσαν την εντολή του Χίτλερ, για τυφλά αντίποινα σε βάρος των λαών που αντιστάθηκαν.

Η «Μηχανή του Χρόνου» έφερε στο φως στοιχεία, για τους πραγματικά ελάχιστους Έλληνες, που φόρεσαν τη γερμανική στολή και συνεργάστηκαν με τους κατακτητές.

Πρόκειται για την ομάδα του επιλοχία του γερμανικού στρατού Φριτς Σούμπερτ και τους άντρες του απότακτου αξιωματικού Γ. Πούλου, που ευθύνονται για μερικά από τα ειδεχθέστερα ολοκαυτώματα στην Κρήτη και τη Μακεδονία. Ο Σούμπερτ και ο Πούλος, ήταν από τους λίγους που πλήρωσαν για τα εγκλήματά τους, καθώς εκτελέστηκαν.

Η μεραρχία Εντελβάις ήταν το καμάρι του γερμανικού στρατού.

Άρτια εκπαιδευμένη στον ορεινό πόλεμο και προσηλωμένη στις αρχές του ναζισμού ήταν μια μαχητική μονάδα που δεν σταμάτησε μπροστά σε κανέναν αντίπαλο.

Η «Μηχανή του Χρόνου» αποκάλυψε ότι επρόκειτο για κυνικούς δολοφόνους που αιματοκύλισαν τα Βαλκάνια και τη Θεσπρωτία, σφάζοντας ηλικιωμένους, ξεκοιλιάζοντας έγκυες και καίγοντας βρέφη.

Το τέλος του πολέμου βρίσκει μια χώρα διαλυμένη, καθώς οι Γερμανοί κατέστρεψαν τις ελάχιστες υποδομές που υπήρχαν προπολεμικά στην Ελλάδα.

Τέλος παρουσιάζονται όλα τα στοιχεία που τεκμηριώνουν το αίτημα για πολεμικές αποζημιώσεις και την αποπληρωμή του κατοχικού δανείου που πήραν οι Γερμανοί από την Ελλάδα και δεν ξεχρέωσαν ποτέ, καθώς έχουν καταβάλει μόνο δύο δόσεις.