Από της εκδόσεις Κέδρος επανακυκλοφόρησε το μυθιστόρημα Δωμάτια γεμάτα καπνό της Κρις Νέλσκοτ, σε μετάφραση Αθανάσιου Ζάβαλου.

Αύγουστος 1968. Ο μαύρος ιδιωτικός ντετέκτιβ Σμόκι Ντάλτον και ο δεκάχρονος προστατευόμενός του Τζίμι εγκαταλείπουν βιαστικά το Μέμφις, όταν ο Τζίμι γίνεται μάρτυρας της δολοφονίας του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ. Ύστερα από ένα ανήσυχο καλοκαίρι καταλήγουν στην Πόλη των Ανέμων με την ελπίδα ότι θα βρουν εκεί καταφύγιο.

Όμως, καθώς η πόλη ετοιμάζεται για το Εθνικό Συνέδριο των Δημοκρατικών, ο Σμόκι αρχίζει να φοβάται ότι το μυστικό τους έχει αποκαλυφθεί. Στη γειτονιά εμφανίζονται άγνωστα πρόσωπα, και αισθάνεται ότι συνεχώς τον παρακολουθούν. Σε μια πόλη που θυμίζει ηφαίστειο έτοιμο να εκραγεί από τις φυλετικές εντάσεις, ο Σμόκι αδυνατεί να υποψιαστεί την αληθινή φύση της βίας που τους απειλεί.

Στα Δωμάτια γεμάτα καπνό η Νέλσκοτ μας περιγράφει τις ημέρες που οδηγούν στο Εθνικό Συνέδριο των Δημοκρατικών στο Σικάγο και μας αποκαλύπτει μια χώρα που βρίσκεται σε μεταβατική περίοδο, ενώ ένας ιδιωτικός ντετέκτιβ είναι έτοιμος να παίξει βασικό ρόλο στα γεγονότα που θα έχουν καθοριστικό αντίκτυπο στον ίδιο και στη χώρα του.

Κρις Νέλσκοτ είναι το ψευδώνυμο της Αμερικανίδας συγγραφέως Kristine Kathryn Rusch.
Γεννήθηκε το 1960.
Έχει γράψει, μεταξύ άλλων, αστυνομικά μυθιστορήματα, έργα μυστηρίου και επιστημονικής φαντασίας.
Τα έργα της έχουν μεταφραστεί σε πολλές χώρες και έχει διακριθεί με σημαντικά βραβεία όπως τα Ellery Queen Readers Choice Award, John W. Campbell Award και Hugo Award.
Υπήρξε εκδότρια του δημοφιλούς περιοδικού The Magazine of Fantasy and Science Fiction. Ζει στο Όρεγκον.

Η Κρις Νέλσκοτ είναι κυρίως γνωστή για τη σειρά αστυνομικών μυθιστορημάτων της με ήρωα τον Αφροαμερικανό ντετέκτιβ Σμόκι Ντάλτον. Τα έργα αυτά αναφέρονται στο ζήτημα των φυλετικών διακρίσεων στις ΗΠΑ και στους αγώνες για τα πολιτικά δικαιώματα των Αφροαμερικανών. Στην σειρά εντάσσονται τα μυθιστορήματα Ένας επικίνδυνος δρόμος (2000) και Δωμάτια γεμάτα καπνό (2000) που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Κέδρος. Το πρώτο ήταν υποψήφιο το 2001 για το Βραβείο Έντγκαρ στην κατηγορία του καλύτερου μυθιστορήματος. Άλλα έργα της στην ίδια σειρά: Τhin Walls (2002), Stone Cribs (2004), War at Home (2005),Days of Rage (2006) και Street Justice (2015).