Μια κοινή έκθεση, υπό τον τίτλο \”Οι φίλοι\”, εγκαινιάζεται στην αίθουσα Fine Arts-Καπόπουλος στη Μύκονο στις 5 Ιουλίου.

Ο Βασίλης Σπεράντζας και ο Νίκος Στεφάνου, δύο ζωγράφοι που αποτέλεσαν τις δύο από τις τρεις μονάδες του πυρήνα του περίφημου Ατελιέ της Καλλιθέας της δεκαετίας του \’60, σμίγουν και πάλι σε μια έκθεση, η οποία γεφυρώνει το χθες και το σήμερα των δύο καταξιωμένων ζωγράφων.

Περιλαμβάνει περί τα 45 καινούργια έργα, ελαιογραφίες σε καμβά δια χειρός Σπεράντζα καθώς και έργα μικτής τεχνικής και γλυπτά δια χειρός Στεφάνου.

Στη δουλειά του Βασίλη Σπεράντζα κυριαρχούν οι περιπαθείς, εύχυμες και πληθωρικές γυναίκες του, που είτε είναι ξαπλωμένες σε κρεβάτια ή καθισμένες σε καναπέδες σ ένα περιβάλλον πολύ ζωντανό, με σαφή καλοκαιρινή ατμόσφαιρα.

Ο Νίκος Στεφάνου, από την άλλη, ζωγραφίζει στέγες και καμινάδες, ψηλά φουγάρα και ατίθασους καπνούς, που μοιάζουν να συλλαβίζουν τις επαναστατημένες επιθυμίες και νοσταλγίες μας.

Οι άνθρωποι του περιπλανώμενοι επεξεργάζονται το περιβάλλον τους και το μεταπλάθουν, δίνοντας του μια ονειρική, εξωπραγματική διάσταση.