Οι απανταχού hip hopers της Ελλάδας αφήνουν ό,τι κάνουν και ετοιμάζονται για ένα διήμερο με τους κορυφαίους του είδους, Public Enemy, ζωντανά στη σκηνή του Gagarin.

Λίγα χρόνια μετά την προηγούμενη επίσκεψη τους, το ελληνικό κοινό έχει στη διάθεσή του δύο βραδιές για να καταλάβει και πάλι το λόγο που οι Public Enemy αποτελούν ένα από τα σημαντικότερα και επιδραστικότερα σύνολα της αληθινής hip hop μουσικής σκηνής.
 
Οι μεγάλοι Public Enemy επιστρέφουν στην Αθήνα, το Σάββατο 29 και την Κυριακή 30 Νοεμβρίου, με  την αυθεντική τους σύνθεση -με μία απώλεια μόνο – και, όπως πάντα, με επαναστατική διάθεση!

Τα λόγια είναι περιττά και οι συστάσεις αμαρτία, καθώς έχουν αφήσει πίσω τους ήδη 25 χρόνια πορείας και η συνέχεια αυτής φαντάζει μεγάλη, αφού παραμένουν από τους σημαντικότερους εκφραστικούς πόλους της Αφρο-Αμερικάνικης κοινότητας, προσπαθώντας να αγγίξουν θέματα που αφορούν στην ζωή ολόκληρης της ανθρωπότητας, ανεξάρτητα από χρώμα και εθνικότητα.

Μεταξύ των άλλων πολλών που έχουν προσφέρει οι Public Enemy, είναι και η έμπνευση για αμέτρητους μουσικούς και συγκροτήματα σε ολόκληρο τον κόσμο, που συγκαταλέγονται –όχι μόνο στη hip hop σκηνή – αλλά και σε άλλα είδη. Άλλωστε είναι πολλά τα rock ‘n’ roll σχήματα που τους αναφέρουν σα βασική επιρροή.

Οι δύο συναυλίες τους –όπως λέει και ο λαός – θα θυμίσει στους παλιούς και θα μάθει στους καινούριους τα albums και τα τραγούδια που τους έχουν δώσει μια μόνιμη και περίοπτη θέση ανάμεσα στους μεγαλύτερους της Rock / Pop μουσικής.

Στην Αθήνα οι Public Enemy έρχονται ακριβώς έτσι: Chuck D / vocals, Flavor Flav / vocals, Professor Griff / vocals, DJ Lord / DJ, S1W  Brother Mike, S1W James Bomb, S1W Pop Diesel. PE The Band: Brian Hardgroove / Bass, Khari Wynn / Guitar, NYCity Mike Faulkner / Drummer.

Συνολικά, δέκα άτομα επί σκηνής, σε δύο ιστορικές βραδιές για το Gagarin 205, τις οποίες θα ανοίξουν οι Χνάρια, Τοτέμ και DJ Moya (DJ των Active Member).

Το τελευταίο album των Public Enemy How You Sell Soul To A Soulless People Who Sold Their Soul? κυκλοφορεί στην Ελλάδα από την Hitch Hyke Records.