Το DSLR Workshop είναι ένα εντατικό σεμινάριο δύο κύκλων, το οποίο θα πραγματοποιηθεί σε δύο τριήμερα, στις 15 – 17 & 22 – 24 Μαΐου 2015, στο studio του Απόστολου Νικολαΐδη. Απευθύνεται κυρίως σε όσους κατέχουν τις βασικές γνώσεις χειρισμού φωτογραφικής μηχανής (ακόμη και αναλογικής) ή κάμερας και τους ενδιαφέρει η χρήση των φωτογραφικών μηχανών DSLR για την δημιουργία βίντεο.

Εισηγητής του σεμιναρίου είναι ο κινηματογραφιστής και σκηνοθέτης Απόστολος Νικολαΐδης.

Το σεμινάριο στον πρώτο κύκλο θα αναπτύξει σε βάθος την χρήση των DSLR μηχανών για σκοπούς γυρίσματος και όχι φωτογραφίας. Θα γίνει εκτενείς ανάλυση των μηχανών, των τεχνικών γυρίσματος και των υπέρ και κατά της χρήσης DSLR. Ακόμη θα διδαχθούν οι βασικές τεχνικές χρήσης επαγγελματικού ήχου και φωτισμού, σταθεροποίησης της κάμερας κοκ.

Στον δεύτερο κύκλο θα διδαχθεί ολοκληρωμένη εισαγωγή στο post-production (αποθήκευση, αρχειοθέτηση, μετατροπή, εισαγωγή στην σουίτα μοντάζ) και συγκεκριμένα γνωριμία με τα προγράμματα MPEG Streamclip (για μετατροπή του υλικού) και με το Adobe Premiere CC (για μοντάζ).

Σκοπός είναι όταν ολοκληρωθεί το σεμινάριο να ξέρετε πως να χειριστείτε μια DSLR μηχανή για να ολοκληρώσετε ένα γύρισμα με επαγγελματισμό και πως να διαχειριστείτε το υλικό σας. Κατά την διάρκεια του σεμιναρίου θα κάνουμε γυρίσματα για εξάσκηση (Α’ κύκλος) και θα τα επεξεργαστούμε (Β’ κύκλος).

Το σεμινάριο θα διεξαχθεί τις εξής ημερομηνίες:

ΚΥΚΛΟΣ Α’ (Τεχνική κάμερας):

Παρασκευή 15 Μαΐου, Ώρα 16:00 – 22:00 (6 ώρες)

Σάββατο 16 Μαΐου, Ώρα 11:00 – 17:00 (6 ώρες)

Κυριακή 17 Μαΐου, Ώρα 11:00 – 17:00 (6 ώρες)

ΚΥΚΛΟΣ Β‘ (post-production & μοντάζ):

Παρασκευή 22 Μαΐου, Ώρα 16:00 – 22:00 (6 ώρες)

Σάββατο 23 Μαΐου, Ώρα 11:00 – 17:00 (6 ώρες)

Κυριακή 24 Μαΐου, Ώρα 11:00 – 17:00 (6 ώρες)

Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να έχουν φωτογραφική μηχανή με δυνατότητα λήψης βίντεο, κατά προτίμηση DSLR. Σε περίπτωση που δεν υπάρχει διαθέσιμος εξοπλισμός παρακαλούμε ενημερώστε μας.

Υπάρχει η δυνατότητα κάποιος να παρακολουθήσει έναν από τους δύο κύκλους, ανάλογα με τις ανάγκες του.