Για δεύτερη συνεχή χρονιά, τα εικαστικά Δρώμενα Τέχνης από το Φεστιβάλ Εικαστικών Τεχνών της Αθήνας, καλούν καλλιτέχνες …

να συμμετέχουν με τα έργα τους. Το Φεστιβάλ Εικαστικών Τεχνών φέτος διανύει τον τέταρτο χρόνο επιτυχημένης παρουσίας, προσφέροντας μία σύγχρονη πλατφόρμα επικοινωνίας της τέχνης με το φιλότεχνο κοινό, σε καλλιτεχνική επιμέλεια του εικαστικού και επιμελητή εκθέσεων σύγχρονης τέχνης Μιχαήλ Ρωμανού.

Στα Δρώμενα Τέχνης, συμμετέχουν νέοι κυρίως καλλιτέχνες, που έχουν να παρουσιάσουν μία αξιόλογη εικαστική πρόταση που αφορά τη ζωγραφική, τη γλυπτική, την καλλιτεχνική φωτογραφία, το ψηφιδωτό, το κολάζ και τις εικαστικές εγκαταστάσεις.

Η πρωτότυπη αυτή καλλιτεχνική δράση που αποτελεί ιδέα – project του Μιχαήλ Ρωμανού, λαμβάνει χώρα στο Δήμο Αθημαίων, σε επιλεγμένες γκαλερί και αίθουσες τέχνης καθώς και στον εκθεσιακό χώρο ενός γνωστού Μουσείου. Οι διαδοχικές εκθέσεις που αποτελούν τον κορμό της μεγάλης σπονδυλωτής έκθεσης, χαράσσουν μία ενδιαφέρουσα εικαστική διαδρομή στο φιλότεχνο κοινό.

Σε κάθε χώρο τέχνης μία διαφορετική ομάδα καλλιτεχνών, με κοινή αναφορά ως προς τη δουλειά τους, παρουσιάζουν αντιπροσωπευτικά έργα τους ενώ ταυτόχρονα προβάλλονται ψηφιακά, καθ\’ όλη τη διάρκεια της έκθεσης και για έναν χρόνο, από το φημοφιλές ιστότοπο προώθησης πολιτιστικών γεγονότων του Φεστιβάλ: \»Δρώμενα Σύγχρονης Ελληνικής Τέχνης και Πολιτισμού\» http://dromenatechnis.blogspot.com/

H σπονδυλωτή αυτή έκθεση είναι η εξέλιξη της εικαστικής έκθεσης \»Αντιπαραθέσεις στην σύγχρονη Ελληνική τέχνη\» που διοργανώθηκε τα τελευταία χρόνια με μεγάλη επιτυχία, σε έντεκα γκαλερί και αίθουσες τέχνης του Ιστορικού Κέντρου των Αθηνών, υπό την αιγίδα του Φεστιβάλ Εικαστικών Τεχνών της Αθήνας ενώ σημαντική θεωρείται η μεγάλη ανταπόκριση του κοινού και το αμείωτο ενδιαφέρον για τη συγκεκριμένη έκθεση από τους καλλιτέχνες, κυρίως της νέας γενιάς.

Tα εικαστικά Δρώμενα Τέχνης είναι πολιτιστικό γεγονός και δεν έχουν εμπορικό χαρακτήρα (τα έργα τέχνης των καλλιτεχνών δεν πωλούνται, είναι μόνο προς έκθεση) και η είδοδος σε όλους τους χώρους δράσης είναι ελεύθερη στο κοινό.

Για συμμετοχή στα Δρώμενα Τέχνης 2011

Όσοι καλλιτέχνες ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στα Δρώμενα Τέχνης 2011 και να ενημερωθούν για τους όρους της συμμετοχής, μπορούν να επικοινωνήσουν με το φεστιβάλ στέλνοντας στο e-mail: info@athensfineartsfestival.gr  ένα σύντομο βιογραφικό τους και μέχρι 3 φωτογραφίες έργων τους έως τις 30 Απριλίου 2011.

Επιμέλεια έκθεσης: Μιχαήλ Ρωμανός
http://mromanos.blogspot.com/