Το Βρυσάκι μας προσκαλεί να το επισκεφτούμε τον Νοέμβριο και να παρακολουθήσουμε το πλούσιο πρόγραμμα με εκδηλώσεις για μικρούς και μέγαλους.

Αναλυτικότερα:

Special Coffee Wednesdays

Κάθε απόγευμα Τετάρτης δοκιμάζουμε νέες γεύσεις ζεστών ροφημάτων με θέα την Ακρόπολη! Απολαυστικά ροφήματα καφέ συνδυάζονται με λαχταριστές γεύσεις όπως η γλυκιά καραμέλα, η πλούσια σοκολάτα και κρέμα γάλακτος.

Το απόγευμα από τις 17:00 έως τις 19:00 θα υπάρχει δωρεάν δειγματοδιανομή – εμπειρία γευσιγνωσίας των ροφημάτων, ενώ θα είναι διαθέσιμα προς κατανάλωση όλη την ημέρα.

Κάθε Τετάρτη, Ώρα 12.00 – 20.00
Πληροφορίες 210 3390447, vryssaki@sinthesis.gr

Εικαστική Έκθεση «Minimal Cinema» της Ντέρου Σοφίας

Ένα έργο, επηρεάζει διαφορετικά τον καθένα και συγκρατεί κάποιο στοιχείο «κλειδί» που του έκανε περισσότερο εντύπωση. Με χαρακτηριστικά στοιχεία (σκηνές ταινίας – χρώματα – χαρακτήρες – quotes) θέλω να μαντέψει ο θεατής τον τίτλο της ταινίας, με έναν πιο διασκεδαστικό τρόπο! Επομένως παρουσιάζω και εγώ εικαστικά, με μια minimal εκδοχή, τις εικόνες που μου έχουν κάνει και μένα εντύπωση!

Διάρκεια Έκθεσης από 31 Οκτωβρίου έως 6 Νοεμβρίου 2015
Ώρα 12.00 – 20.00
Είσοδος Ελεύθερη
Πληροφορίες 210 3390447
vryssaki@sinthesis.gr

Αφήγηση παραμυθιού

Ακούμε με τόση λαχτάρα ένα παραμύθι, ένα μύθο, μια λαϊκή παράδοση. Δυναμώνουμε την αντίληψή μας, ενισχύουμε την συγκέντρωσή μας, ταυτιζόμαστε με τον ήρωα του παραμυθιού ο οποίος αλλάζει προς τη θετική κατεύθυνση, εκφράζουμε τα συναισθήματά μας, γεμίζουμε αισιοδοξία.

Ζωγραφίζουμε με πάθος, με τα χέρια μας, με χοντρά πινέλα, με κιμωλίες, σε καμβάδες και υφάσματα και φτιάχνουμε καινούργιους κόσμους. Κατασκευάζουμε με ανακυκλώσιμα υλικά, φτιάχνουμε ψηφιδωτά, δουλεύουμε τον πηλό, την τσόχα, κολλάμε, κόβουμε, σχίζουμε, φυτεύουμε, πειραματιζόμαστε, μαγειρεύουμε απλά γλυκάκια, κάνουμε φίλους, εξωτερικεύουμε τα συναισθήματά μας, ανακαλύπτουμε τη διαφορετικότητα, ΠΑΙΖΟΥΜΕ!

Η αφηγήτρια παραμυθιού Κατερίνα Κασιμάτη σας περιμένει όλους, μικρούς και μεγάλους στο Βρυσάκι Χώρος Τέχνης και Δράσης,  να αφηγηθούμε μαγικά παραμύθια και να κατασκευάσουμε ευφάνταστες κατασκευές!

Κυριακές 1, 15, 22, 29 Νοεμβρίου 2015
Ώρα: 12.00
Είσοδος: 5 ευρώ
Πληροφορίες/Κρατήσεις: 210 3210179
vryssaki@sinthesis.gr

Θεατρικό παιχνίδι

Το θεατρικό παιχνίδι είναι ένας τρόπος επικοινωνίας και δημιουργικής έκφρασης που δραστηριοποιεί τα παιδιά να μάθουν να λειτουργούν ομαδικά, να αντιληφθούν τον μοναδικό «ρόλο» που έχουν ως προσωπικότητες και να μυηθούν στην τέχνη γενικότερα. Πρόκειται για ανεκτίμητη άσκηση για το μυαλό και τη φαντασία τους. Ανακαλύπτουν πολλές πτυχές της ζωής, της ανθρώπινης ύπαρξης και γενικότερα του κόσμου, αποκτούν θάρρος και αυτοπεποίθηση.

Παιδιά και εκπαιδευτής βιώνουν ένα μαγικό ταξίδι στον κόσμο της δραματουργίας, της μυθοπλασίας, του παραμυθιού , του ονείρου, αλλά και του ρεαλιστικού κόσμου, καταφέρνοντας να κάνουν τ’ αδύνατα δυνατά.

Μαθαίνουμε λοιπόν  παίζοντας, χρησιμοποιώντας όλες μας τις αισθήσεις σε χορό, τραγούδι, κίνηση, αντίληψη και με οδηγό το παιχνίδι, τη φαντασία αλλά και την έμπνευση, ταξιδεύουμε στον κόσμο της υποκριτικής και παίρνουμε μια γεύση από το τι σημαίνει να είσαι ηθοποιός!

Κάθε Σάββατο και διαφορετική θεματική!

Σάββατο 07/11 «Παίζουμε με τις εποχές»
Άνοιξη, Φθινόπωρο, Χειμώνας, Καλοκαίρι. Ταξιδεύουμε ανάμεσα στις εποχές και μεταμορφωνόμαστε εμείς οι ίδιοι στην αγαπημένη μας εποχή. Μαθαίνουμε να χορεύουμε τον χορό της βροχής και στήνουμε την δική μας μικρή γιορτή.

Σάββατο 14/11 «Παίζουμε μέσα στο μαγικό δάσος»
Ο Ρωμαίος και η Ιουλιέτα χάθηκαν μέσα στο μαγικό δάσος, γεμάτο από νεράιδες, ξωτικά, τέρατα, δέντρα και λουλούδια που μιλάνε, γοργόνες που τραγουδάνε, πρίγκιπες που ψάχνουν δράκους κι ένα σωρό άλλα μαγικά πλάσματα που θα ανακαλύψουμε μαζί. Τώρα προσπαθούν να βρουν ο ένας τον άλλο. Τα παιδιά στην σημερινή ενότητα θα δραματοποιήσουν σκηνές από έργα του Σαίξπηρ.

Σάββατο 21/11 «Παίζουμε με τα παραμύθια»
Γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού διαβάζοντας παραμύθια. Γινόμαστε ο αγαπημένος μας ήρωας παραμυθιού και φτιάχνουμε το δικό μας παραμύθι.

Σάββατο 28/11 «Παίζουμε με τα χρώματα»
Ταξιδεύουμε μαζί πάνω σε ένα ουράνιο τόξο, γινόμαστε και ντυνόμαστε τα χρώματα που αγαπάμε και βάφουμε τον κόσμο ξανά από την αρχή.

Οι συμμετέχοντες στα σεμινάρια θα πρέπει να φοράνε άνετα ρούχα γιατί το σεμινάριο κατά 80% είναι σωματικό.

Για παιδιά 4 έως 10 ετών.
Σάββατο 7, 14, 21, 28 Νοέμβρη 2015 , Ώρα: 12.00 – 13.00
Είσοδος 5€
Πληροφορίες 210 3390447
vryssaki@sinthesis.gr

Σεμινάριο Ιστορίας Κινηματογράφου

Θέμα Σεμιναρίου :Οι απαρχές της 7ης τέχνης και τα πρώτα καλλιτεχνικά ρεύματα (Μέρος Ι)
Εισηγητής: Βαγγελάκης Γεώργιος

Ο κινηματογράφος είναι μία τέχνη αγαπημένη από μικρούς και μεγάλους. Τι γνωρίζουμε όμως πραγματικά γι’ αυτόν; Πότε εμφανίστηκε, που, ποιες συνθήκες συνέβαλαν στην ανάπτυξη και την εδραίωση του σε τέχνη και από ποιους ανθρώπους υπηρετήθηκε;

Αυτά και άλλα πολλά θα δούμε μέσα από ένα σύντομο ταξίδι στον χρόνο, από τα τέλη του 19ου αιώνα έως το τέλος του μεσοπολέμου και την έναρξη του Β παγκοσμίου πολέμου.   

Διάρκεια σεμιναρίου 2 ½ μήνες περίπου
Έναρξη Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2015 , Ώρα: 16.00
Πληροφορίες 210 3390447
vryssaki@sinthesis.gr

Ευεξία γέλιου και Εσωτερική Μεταμόρφωση

Το εργαστήριο έχει στόχο να βοηθήσει τους συμμετέχοντες να διαχειρίζονται πιο αποτελεσματικά το άγχος, τον πόνο και άλλες προκλήσεις με διασκεδαστικό τρόπο.

Το εργαστήρι περιλαμβάνει:

-Βιωματικά δρώμενα με βάση το γέλιο για καλύτερη κατανόηση και εμβάθυνση
-Ασκήσεις Γέλιου
-Ασκήσεις Αναπνοών
-Θετικές Δηλώσεις ανάτασης και εμψύχωσης

Μετά το πέρας του εργαστηρίου οι συμμετέχοντες:

-Θα έχουν κατανοήσει σε βαθύτερο επίπεδο την θετική επίδραση του γέλιου στην ζωή τους.
-Θα μπορούν να διαχειρίζονται καλύτερα τις προσκλήσεις της καθημερινότητας.

Σε ποιους απευθύνεται: Εκπαιδευτικούς, Ηθοποιούς, Εμψυχωτές, Ψυχολόγους, LifeCoach, Νηπιαγωγούς, Κοινωνικούς Λειτουργούς, Θυμωμένα άτομα και σε οποιονδήποτε άλλον θέλει να βάλει περισσότερη χαρά και παιχνίδι στη ζωή του. (Περισσότερες πληροφορίες: www.ela.edu.gr)

Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2015
Ώρα: 12.00-14.00
Είσοδος: 10 ευρώ
Πληροφορίες/Κρατήσεις: 210 3390447
vryssaki@sinthesis.gr

Κινητό Εργαστήρι Εικαστικών

Το κινητό εργαστήρι εικαστικών κάνει στάση στο Χώρο Τέχνης και Δράσης Βρυσάκι στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, δίνοντας έμπνευση στις δημιουργικές εικαστικές δράσεις του εργαστηρίου, ένας χώρος που είναι γνωστός για τη φιλοξενία όλων των μορφών τέχνης.

Στοχεύοντας στην έκφραση μέσω της τέχνης, στη γνώση της χρησιμότητά της, στην εξέλιξη της οπτικής, προτρέπει στη διαμόρφωση της σκέψης αναγνωρίζοντας στοιχεία της πειραματικής τοποθέτησης των ιδεών πάνω στο έργο τέχνης, της δημιουργικότητας και της σύγχρονης αισθητικής.

Τα παιδικά εργαστήρια: Θα ανοίξουν βιβλία των μεγάλων ζωγράφων, θα σκιτσάρουν πορτραίτα, θα παίξουν με την τεχνική του κολλάζ, θα κατασκευάσουν, θα παρατηρήσουν, θα δημιουργήσουν και θα εμπνευστούν αλλιώτικα Σάββατα στην πόλη.

Σάββατο 14, 28 Νοέμβρη ώρα 14.00
Είσοδος Ελεύθερη
Απαραίτητη Κράτηση
Πληροφορίες/Κρατήσεις: 210 3390447
vryssaki@sinthesis.gr

Eleni’s Handmade cards – Έκθεση χειροποίητων καρτών της Ελένης Πολυματίδου

Κάθε κάρτα είναι μια ιστορία και κάθε άνθρωπος χαράζει μέσα σ’ αυτή τη δική του. Για μένα, κάρτα σημαίνει φιλοσοφία ζωής και αποτύπωμα.
Είναι ο χρόνος που διαθέτεις  για να γράψεις μερικές λέξεις, στίχους κάποιου ποιήματος ή τραγουδιού και να τα κάνεις δώρο. Ξέρεις πως είναι κάτι που θα μείνει όσα χρόνια και αν περάσουν και θα σου φέρνει στη μνήμη τον άνθρωπο που σου την προσέφερε.

Μια κάρτα μας θυμίζει να εκφράζουμε τα συναισθήματα και τις σκέψεις μας, να τα κάνουμε λόγια και ευχές και να τις χαρίζουμε στα αγαπημένα μας πρόσωπα και στους ανθρώπους που θέλουμε να μοιραστούμε μαζί τους μια σημαντική στιγμή.

Χειροτεχνημένες με αγάπη, μεράκι, φαντασία και μοναδικές, αφού καμιά κάρτα που φτιάχνεται για δεύτερη φορά δεν είναι ποτέ η ίδια με την πρώτη, θα ντύσουν την ξεχωριστή σας περίσταση. Πρόθυμη και με χαρά θα ακούσω τις ιδέες σας, δίνοντας τους μορφή σε μια ταιριαστή για σας κάρτα.

http://epolymatidou.wix.com/elenishandmadecards

Σάββατο 14 έως Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2015
Ώρα: 12.00 – 20.00, καθημερινά
Τηλέφωνο: 210 3210179
vryssaki@sinthesis.gr

Throw back Vryssaki

Το Βρυσάκι γιορτάζει 5 χρόνια δράσης και καλλιτεχνικής δημιουργίας και φιλοξενεί 4 εικαστικούς καλλιτέχνες που έχουν παρουσιάσει και παλαιότερα έργο τους στο χώρο, σε μια επετειακή έκθεση! Ο χώρος «ντύνεται» με εικαστικά έργα όλων των μορφών και ταξιδεύει το κοινό στον κόσμο της δημιουργίας.

Συμμετέχουν:

Βασιλική Σπύρου
«Γίκος», εικαστική εγκατάσταση, 2015

«Γίκος» στην ηπειρώτικη διάλεκτο ονομάζεται η στοίβα από τα προικιά. Με αυτή την ονομασία ορίζεται η εικαστική εγκατάσταση που θα προσαρμόσει η εικαστικός Βασιλική Σπύρου στο χώρο του Βρυσακίου και θα αποτελείται από κατασκευές που θα θυμίζουν την «προίκα» της εγχώριας παράδοσης αποδοσμένη μινιμαλιστικά βάσει εννοιολογικού ύφους. Το πάντρεμα των οδών, σύγχρονων και παλαιών, των κοινωνικών αντιθέσεων και της αυτογνωσίας.

HildegArt Dimouli

Τα έργα της HildegArt Dimouli στηρίζονται στη μεικτή τεχνική. Θυμίζουν την τεχνική του κυβισμού και του φοβισμού. Μέσω της ζωγραφική προσπαθούν να προσγειωθούν στην πραγματικότητα. Η HildegArt ζωγραφίζει με χρώματα “τέρατα”. Με μαρκαδόρο και πινέλο ανοίγει λαβύρινθους για να βρει διέξοδο για καθημερινά προβλήματα.

Σκούνα και Αερικά
Δήμητρα Σωτηριάδου
Γιούλη Σπανού

Η ομάδα » Σκούνα και Αερικά»  συμμετέχει στην επετειακή έκθεση Throw back Vryssaki με το νέο έργο « Μεσόγειος – Ταξίδι στο φως ,στο σκοτάδι ».

Το καράβι με τους απάτριδες του 21ου αιώνα, τους ξεριζωμένους από τον τόπο τους, δε γίνεται η  ομπρέλα σωτηρίας τους, αλλά ένα σκοτεινό ταξίδι σε βάθος χρόνου. Η Μεσόγειος, μια θάλασσα ελευθερίας και πολιτισμού, μετατρέπεται σε καιάδα ψυχών, που μόνο περιστασιακά συγκινεί τους «μαέστρους» της ελεύθερης ζωής μας.

Το αερικό, που αποπνέει τον αέρα της ελευθερίας, της επικοινωνίας των λαών, του πολιτισμού, το δρόμο προς το φως, δείχνει τη διέξοδο και φωνάζει » stop the war».

Παρασκευή 20 Νοεμβρίου έως Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2015
Ώρα: 12.00 – 20.00, καθημερινά
Τηλέφωνο: 210 3210179
vryssaki@sinthesis.gr

Ανοιχτή Πρόσκληση προς Καλλιτέχνες  

Για πέμπτη συνεχή χρονιά, το Βρυσάκι στηρίζει την δημιουργική έκφραση, τη δράση, το πνεύμα συλλογικότητας και προσφέρει τις εγκαταστάσεις του για την υλοποίηση και την παρουσίαση του έργου σας. Με τη δικής σας συμμετοχή και δημιουργικότητα διαμορφώνουμε μαζί ένα ζωντανό πυρήνα Τέχνης και Δράσης προσφέροντας  ποιότητα στην καθημερινή ζωή.

Ο τρόπος συνεργασίας μας μπορεί να αφορά τα εξής αντικείμενα:

– Εκθέσεις

Για 10 (ή/και περισσότερες) ημέρες φιλοξενούμε τις εκθέσεις σας. Δημιουργικά έργα που αφορούν τις εικαστικές τέχνες, τη φωτογραφία, τα videos, τα video installations, τη γλυπτική, την χειροτεχνία, την κατασκευή κοσμήματος ή ρούχων κα.

– Παραστάσεις

Θέατρο, Χορός, Performance, Μουσική σε όλους τους χώρους μας. Σας παρέχουμε τεχνικό εξοπλισμό, χρόνο και χώρο για τις πρόβες σας, καθώς και ενέργειες επικοινωνίας και προώθησης του έργου σας (www.vryssaki/media/publicity.gr).

– Μουσικές Βραδιές

Ελεύθερες μουσικές βραδιές για το κοινό μας στην εξωτερική υπέροχη αυλή μας, στον εσωτερικό χώρο του καφέ και στην μοναδική βεράντα μας με θέα την Ακρόπολη

– Εκπαιδευτικά Προγράμματα

Μαθήματα, Εργαστήρια, Σεμινάρια, Εισηγήσεις, Ημερίδες, Ομιλίες, Συναντήσεις, Συζητήσεις.

Απευθυνθείτε στο vryssaki@sinthesis.gr ή στο 210 3210179, για να κανονίσουμε ένα ραντεβού ώστε να  συζητήσουμε κατ’ ιδίαν για το έργο σας.