Δύο διαφορετικού ύφους και είδους αλλά εξίσου δροσερές και δυναμικές βραδιές θα περάσουν όσοι βρεθούν την Τετάρτη 30 Ιουνίου

και την Πέμπτη 1η Ιουλίου στο θέατρο Πέτρας στην Πετρούπολη. Μια εκρηκτική παρουσία μαζί με το δημοφιλέστερο ελληνικό ποπ συγκρότημα θα ανέβουν στη σκηνή του θεάτρου Πέτρας την Τετάρτη 30 Ιουνίου. Μιλάμε φυσικά για την Έλενα Παπαρίζου και τους Onirama!

Η Έλενα Παπαρίζου θα παρουσιάσει ένα εκρηκτικό show με τραγούδια από όλη την καριέρα της ενώ, για πρώτη φορά, θα απολαύσουμε ζωντανά πολλά τραγούδια από το νέο cd της «Γύρο απ’ το όνειρο».

Οι Οnirama πιο ώριμοι, πιο κατασταλαγμένοι, πιο ποιοτικοί από ποτέ,  θα παρουσιάσουν ένα πρόγραμμα βασισμένο στην μέχρι τώρα δισκογραφία τους, αλλά και σε διασκευές ελληνικών και ξένων τραγουδιών, που αγαπήθηκαν από το νεανικό κοινό και όχι μόνο.

Μοναδική, προβλέπεται η στιγμή που η Έλενα  Παπαρίζου και οι Onirama, για πρώτη φορά, θα βρεθούν μαζί στη σκηνή για να εκτινάξουν το πάρτι στον αέρα!!

Την πιο ακριβή παραγωγή που έχει γίνει ποτέ στα πλαίσια ελληνικής περιοδείας, θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν πρώτοι οι θεατές στο Θέατρο Πέτρας.

Τα φώτα και το σκηνικό, έχει επιμεληθεί ο Πάρης Αναγνωστόπουλος, ενώ το stage σχεδιάζεται και κατασκευάζεται από τις αρχές του χρόνου στο Βέλγιο.

Στη σκηνή του Θεάτρου Πέτρας, εκτός από την Έλενα και τους Οnirama θα βρίσκεται μια ομάδα από εξαιρετικούς μουσικούς με μαέστρο το Θανάση Χόνδρο, ενώ την σκηνοθετική επιμέλεια έχει ο Απόλλωνας Παπαθεοχάρης. Οι χορογραφίες υπογράφονται από  την Αμερικανίδα Chali Jennings, ενώ η επιλογή των χορευτών έγινε από την ίδια την Έλενα, τη χορογράφο και τον σκηνοθέτη σε τρεις διαφορετικές auditions στο Λονδίνο με Casting Director τον Νίκο Μαριανό.

Την επόμενη μέρα, Πέμπτη 1η Ιουλίου ο Γιώργος Βαρσαμάκης θα ταξιδέψει το κοινό με διαφορετικές μελωδίες.

Ο Γιώργος Βαρσαμάκης, είναι διπλωματούχος πιάνου από το Εθνικό Ωδείο και κάτοχος πτυχίων ανώτατων θεωρητικών σπουδών. Συνθέτει μουσική για θεατρικές παραστάσεις, ταινίες μικρού μήκους και παιδικές μουσικές παραστάσεις από το 1999 μέχρι και σήμερα.

Η πρώτη δισκογραφική δουλειά του το «Born Reborn» ολοκληρώθηκε και κυκλοφόρησε το 2004 και διακρίθηκε ανάμεσα στους 20 καλύτερους ελληνικούς δίσκους της χρονιάς σύμφωνα με το περιοδικό «Δίφωνο».Το 2006 ολοκληρώνει το δεύτερο δισκογραφικό έργο του με τίτλο «10 πτήσεις με αερόστατο». Η επίσημη παρουσίαση του έργου πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του «Διεθνούς Φεστιβάλ Πέτρας» τον Σεπτέμβρη του 2007.

Φέτος, κυκλοφόρησε την τρίτη ορχηστρική δισκογραφική δουλειά του με τίτλο  «Μυστικά Παραμύθια» με την υποστήριξη του Ρ.Σ. Μελωδία. Έχει δώσει αρκετές συναυλίες, παρουσιάζοντας τα έργα του συνεργαζόμενος με καταξιωμένους Έλληνες μουσικούς και με το κουαρτέτο εγχόρδων «crescendo».

Toν Οκτώβριο του 2008, η ορχήστρα σύγχρονης μουσικής της ΕΡΤ σε διεύθυνση του Δημήτρη Μπουζάνη, παρουσίασε έργα του για ορχήστρα, σε συναυλία που πραγματοποιήθηκε στο studio b της ελληνικής ραδιοφωνίας ,με απευθείας μετάδοση από το τρίτο πρόγραμμα.

Στα πλαίσια της φετινής συναυλιακής του δραστηριότητας, ο Γιώργος Βαρσαμάκης με την ορχήστρα του, θα παρουσιάσει στο Θέατρο Πέτρας  μια  παράσταση βασισμένη σε μουσικά θέματα από τα τρία δισκογραφικά του έργα, τα οποία συνθέτουν μια μουσική ιστορία γεμάτη μυστικά παραμύθια.

Παίζουν οι μουσικοί:
Βιολιά: Βασίλης Δήμος, Γιώργος Κωνσταντινίδης
Βιόλα: Λεωνίδας Γρηγορόπουλος
Τσέλο: Γιάννης Παυλίδης
Κλαρινέτο: Κώστας Ιωαννίδης
Φλάουτο: Μυρτώ Χρυσανθοπούλου
Κιθάρα κλασική, ηλεκτρική: Γιώργος Τοσικιάν
Πιάνο: Γιώργος Βαρσαμάκης, Χριστίνα Αρφάνη
Επιμέλεια εικόνας και βίντεο: Γρηγορία Μπαλμπούζη