Τα έργα που παρουσιάζονται στο πλαίσιο της έκθεσης «Ονειρoναύτες», που φιλοξενεί η Blender Gallery, αφηγούνται ιστορίες που είναι προσωπικές αλλά και συλλογικές.

Η αντίληψη της πραγματικότητας του κάθε καλλιτέχνη διασταυρώνεται με σύμβολα, έννοιες και φόρμες συλλογικής μνήμης, διαμορφώνοντας κόσμους ουτοπικούς. Οι κόσμοι αυτοί, μοιάζουν μ’ εκείνα τα όνειρα από τα οποία ξυπνάει κανείς αβέβαιος για το αν βρίσκεται ακόμα “στην αγκαλιά του Μορφέα”.

Ο θεατής εισχωρεί στους ουτοπικούς κόσμους που απεικονίζουν τα έργα, μέσω των συμβόλων που τοποθετούν οι καλλιτέχνες στις ονειρικές αφηγήσεις τους και ύστερα αφήνεται  και ο ίδιος στους δικούς  του συνειρμούς.  Όπως ο  ονειροναύτης στα λεγόμενα διαυγή όνειρασυνειδητοποιεί οτι ονειρεύεται  και αρχίζει να αποκτά τον έλεγχο στο περιεχόμενο των ονείρων του, έτσι και οι καλλιτέχνες της παρούσας έκθεσης δημιουργούν τις συνθέσεις τους με έναν ενσυνείδητο αυθορμητισμό. Με άλλα λόγια, οι καλλιτέχνες της έκθεσης γίνονται «Ονειροναύτες» στα έργα  τους, ελέγχοντας τους  ονειρόκοσμούς τους. Με αυτόν τον τρόπο ερεθίζουν και οδηγούν τη σκέψη και το συναίσθημα του θεατή σε διαφορετικές εμπειρίες, αναμνήσεις, και συνειρμούς.
 

To κοινό καλείται να παρατηρήσει τα έργα των τριών αυτών καλλιτεχνών από διάφορες αποστάσεις ώστε να εκτιμήσει ολόκληρη τη σύνθεση και παράλληλα να  κατανοήσει ξεχωριστά τα επιμέρους τμήματά της. Με την αποδόμηση της συνολικής σύνθεσης ξετυλίγονται τόσο προσωπικές όσο και συλλογικές εικόνες και ιστορίες, μέσα από τις οποίες οι ονειροναύτες ταξιδεύουν το θεατή από την εμπειρία στην ανάμνηση, από το παρελθόν στο παρόν και το μέλλον, και από τον πραγματικό κόσμο στον κόσμο του πιθανού και του υπερβατικού.

Στο πλαίσιο της έκθεσης «Ονειροναύτες» μέρος των εσόδων από τη βραδιά των εγκαινίων αλλά και το 15% από το σύνολο των εσόδων των πωληθέντων έργων τέχνης θα διατεθεί σε  δυο Φιλανθρωπικούς Οργανισμούς, τα «Παιδικά Χωριά SOS» και το «Make -A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος).

Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες: Μανώλης Αναστασάκος, Αλέξης Αβλαμης, Κωνσταντίνος Παπαμιχαλόπουλος.

Η Blender Gallery είναι η νέα γκαλερί σύγχρονης τέχνης που εδρεύει στην Αθήνα και έχει ως στόχο την ανάδειξη και την προώθηση της εγχώριας καλλιτεχνικής δημιουργίας τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό.

Φιλοξενώντας καλλιτέχνες που εκφράζονται χρησιμοποιώντας όλων των ειδών τα μέσα και έχουν ταυτοχρόνως διαφορετικές φιλοσοφικές προσεγγίσεις  αναφορικά με τα έργα τους, προσδοκούμε να δημιουργήσουμε ένα πρωτότυπο και μοναδικό μωσαϊκό τέχνης.