Θεωρώντας τη φαντασία τρόπο διαφυγής από την καθημερινότητα, ο χώρος παρουσίασης της έκθεσης διαμορφώνεται ως μια σύγχρονη ετεροτοπία, ένας άλλος τόπος ονείρων, ένα πραγματικό σημείο που αντανακλά το φαντασιακό μας κόσμο και καθιστά τη διαφυγή σε αυτόν δυνατή.

Συμμετέχουν:

Ξενοκράτης Βαρτζίκος, Μαργαρίτα Γούκου, Mάρι Μασουρίδου, Αγγελική Παπαγεωργίου, Μάγια Παπακώστα, Λευτέρης Παπακώστας, Φίλιππος Ρετός, Σωτηρία Σμυρναίου, Νάιρα Στεργίου, Γεώργιος Στεφάτος, Αθηνά Συντυχάκη, Ιωάννης Χατζησταυρής.

Ο Gaston Bachelard επισημαίνει ότι η ονειροπόληση και τα όνειρα δρουν ως η γλώσσα της φαντασίας μας, ενώ οι εικόνες που μας περιβάλλουν απαρτίζουν τον εν δυνάμει φαντασιακό μας κόσμο. Αυτές οι εικόνες τις καθημερινότητας μας είναι αυτές από όπου γεννάται ο ονειρικός μας κόσμος, οι δικές μας, προσωπικές ονειροπολήσεις.

Η έκθεση επικεντρώνεται στο να τροποποιήσει αυτές τις καθημερινές εικόνες δημιουργώντας έναν τόπο νέων φαντασιακών σκέψεων, όπου το συνηθισμένο αντιπαρατίθεται στο ασυνήθιστο, η πραγματικότητα στη φαντασία. Αντικείμενα, εικόνες και ήχοι συνθέτουν ένα φανταστικό τοπίο παράλληλο με το τοπίο της τετριμμένης καθημερινότητας μας.

Η έκθεση We Dream Awake φιλοξενεί έργα νέων Ελλήνων καλλιτεχνών από διαφορετικά πεδία (εικαστικά, μουσική, performance), δίνοντας στον επισκέπτη την ευκαιρία να εξερευνήσει μια νέα, πολυσύνθετη εμπειρία, αφιερωμένη στα όνειρα και το υποσυνείδητο.

Πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων (pop up events)

Παρασκευή 15 Ιουνίου (εγκαίνια), Δευτέρα 18 και Πέμπτη 21 Ιουνίου: 20:30

Pop up performance ”Από το όνειρο στο Όνειρο” σε σκηνοθεσία Λευτέρη Παπακώστα.

Συμμετέχουν: Βάρελης Σπύρος, Δρακοπούλου Δήμητρα, Ζάχαρης Τρύφωνας, Θάνου Πολυξένη, Παρισσινού Κατερίνα.

Στα εγκαίνια 15/6: Opening party: DJ set by Blue Lagoon + Andreas Palmer στις 23:00

Σάββατο 16 και Κυριακή 17 Ιουνίου: pop up event 20:00-22:00

Παρουσίαση VR Constructs of the mind των: Ξενοκράτη Βαρτζίκου, Γεώργιου Στεφάτου, Αθηνάς Συντυχάκη, Ιωάννη Χατζησταυρή.

”Είμαστε εδώ για να δημιουργήσουμε και να σκεφτούμε. Να αλληλοεπιδράσουμε και να συνδεθούμε μεταξύ μας. Στόχος μας είναι να μάθουμε, να δραστηριοποιηθούμε και να επικοινωνήσουμε. Να ανοιχτούμε μπροστά σε νέες ιδέες”.

Tο Τake over είναι ένα πρόγραμμα που στοχεύει στη ενίσχυση της δραστηριότητας των νέων στον τομέα των τεχνών, σχεδιασμένο από τον πολιτιστικό οργανισμό Bios. Κύριος στόχος του είναι να προσφέρει στην ομάδα που το απαρτίζει, τη δυνατότητα να αναπτύξει δεξιότητες, να αποκτήσει γνώση, καθώς και να χτίσει ένα δίκτυο επαφών γύρω από τη σύγχρονη τέχνη, αλλά και το ευρύτερο φάσμα της πολιτιστικής παραγωγής της πόλης.


Φωτογραφία: Μαργαρίτα Γούκου