Με αφετηρία τις εικαστικές τέχνες, τα παιδικά προγράμματα του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή ενθαρρύνουν τη δημιουργική σκέψη, διευρύνουν τη φαντασία και ενδυναμώνουν τον ψυχικό κόσμο των παιδιών 4-12, με στόχο την ανάπτυξη νέων δεξιοτήτων.

Για παιδιά 4-6

«Πορτραίτο σε 1,2,3!» – Εργαστήριο διαδραστικής ζωγραφικής

Κάθε Σάββατο & Κυριακή του Μαρτίου, 10.30 – 11.30

Ζωγράφισε το πορταίτο του εαυτού σου με χρώματα και πινέλα, σχεδίασε γρήγορα έναν φανταστικό χαρακτήρα που όσο κινείσαι αλλάζει μορφή, γίνε ένα ιστορικό έργο από το Μουσείο και παίξε το παιχνίδι της πόζας! Στο τέλος, όλοι έχουν την καλύτερη selfie και κερδίζουν το μπαλόνι που σκάει από σοβαρότητα.

Στο εργαστήριο αυτό ανακαλύπτουμε τι είναι ένα πορτραίτο μέσα από τρία διαφορετικά παιχνίδια και ζωγραφίζουμε τον ίδιο μας τον εαυτό. Παίζοντας το παιχνίδι με το διπλωμένο χαρτί των σουρεαλιστών, ζωγραφίζουμε έναν φανταστικό χαρακτήρα. «Φοράμε» ένα από τα πορτραίτα της συλλογής του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή και ποζάρουμε μέσα σε μία χάρτινη κορνίζα σε 1, 2, 3!

Πληροφορίες:
Για παιδιά 4-6 ετών
Σχεδιασμός – Υλοποίηση: Very Young Contemporary Art (VYCA)
Εγγραφή ηλεκτρονικά στο goulandris.gr
Πληροφορίες: Τ: 210 7252895

Για παιδιά 7-9 και 9-12

«DIY! Μεταξοτυπία στο χέρι» – Εργαστήριο χειροποίητης μεταξοτυπίας

Για παιδιά 7-9 ετών: Σάββατο 29/02, 07/03, 14/03, 21/03 & 28/03, 12.00-13.30
Για παιδιά 9-12 ετών Κυριακή 01/03, 08/03, 15/03, 22/03 & 29/03, 12.00-13.30

Τύπωσε μόνος/η σου τα σχέδιά σου χρησιμοποιώντας το ξύλινο τελάρο της γιαγιάς, ένα κομμάτι διάφανο ύφασμα και μια ληγμένη πιστωτική κάρτα. Μάθε πώς μία τεχνική εξελίχθηκε σε τέχνη και πώς γίνεται να κάνεις εύκολα μονοχρωμία και πολυχρωμία με υλικά που θα βρεις ξεχασμένα στη ντουλάπα σου. Φεύγοντας, πάρε μαζί σου την «οθόνη» που θα φτιάξεις και τύπωσε πάνω σε μπλουζάκια, τετράδια ή όπου αλλού θες.

Στο εργαστήριο μεταξοτυπίας ανακαλύπτουμε τη δημοφιλή τεχνική εκτύπωσης που υιοθέτησαν πολλοί καλλιτέχνες της pop art και που αριθμεί πάνω από 5.000 χρόνια ζωής. Πρώτα σχεδιάζουμε το σκίτσο μας πάνω σε χαρτί και στη συνέχεια, μέσα από μία απλή αυτοσχέδια μέθοδο εκτύπωσης με καθημερινά υλικά, τυπώνουμε μόνοι μας τις δικές μας εικόνες.

Πληροφορίες:
Για παιδιά 7-9 και 9-12
Σχεδιασμός – Υλοποίηση: Very Young Contemporary Art (VYCA)
Εγγραφή ηλεκτρονικά στο goulandris.gr
Πληροφορίες: Τ: 210 7252895

Για παιδιά 5+

«Μία μικρή ιστορία για έναν μεγάλο ζωγράφο» – Θεατρική παράσταση για παιδιά

Κάθε Κυριακή, 11.00-12.00

Πώς ξετυλίγεται η ιστορία της ζωής ενός καλλιτέχνη όταν την αφηγούνται οι πίνακες που ο ίδιος ζωγράφισε; Χαρακτήρες, φιγούρες και έργα του εμβληματικού Πάμπλο Πικάσο ζωντανεύουν στη σκηνή του Αμφιθέατρου του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή και αποκαλύπτουν την ιστορία του δημιουργού τους!

Λίγα λόγια για την υπόθεση:

Μία ξαφνική νεροποντή οδηγεί ένα μικρό κορίτσι σε ένα κλειστό καφέ του Παρισιού. Εκεί, δύο μυστήριες φιγούρες θα την οδηγήσουν σε ένα μαγικό ταξίδι από μία μικρή πλατεία της Μάλαγας έως τους μεγάλους δρόμους του Παρισιού. Ένα ταξίδι στη ζωή του Πάμπλο Πικάσο. Οι απορίες του μικρού κοριτσιού για τον μεγάλο Ισπανό ζωγράφο και τον κόσμο της τέχνης, θα αλλάξουν για πάντα τη ζωή του!

Βασισμένη στη ζωή του διάσημου καλλιτέχνη, η παράσταση Μία Μικρή Ιστορία για Έναν Μεγάλο Ζωγράφο επιχειρεί να ενδυναμώσει τη σχέση των παιδιών με τις εικαστικές τέχνες, ενθαρρύνοντας την αναζήτηση του δημιουργικού έργου του Πικάσο, αλλά και του καλλιτεχνικού κινήματος της μοντέρνας τέχνης, μέσα από τα έργα της συλλογής του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή.

Πληροφορίες:
Για παιδιά 5+
Κείμενο-Σκηνοθεσία: Νότης Παρασκευόπουλος
Παίζουν: Τάσος Τζιβίσκος, Ουρανία Φουρλάνου, Θεόδωρος Χιντζίδης
Εισιτήρια στο viva.gr
Πληροφορίες: Τ: 210 7252895