Για τον μήνα Μάρτιο, το τμήμα εκπαιδευτικών προγραμμάτων, οργάνωσε και προτείνει στους φίλους του μουσείου, τα παρακάτω προγράμματα:

Το Σάββατο 2 Μαρτίου, ώρα 11.00 – 12.30
Αποκριάτικο εργαστήρι

Αποκριάτικο εργαστήρι αφήγησης παραμυθιών για παιδιά 5 – 10 ετών (με ζωντανή μουσική, τραγούδι, χορό και κατασκευή), με τίτλο «Παραμύθια στο ρυθμό της Αποκριάς», με την Ιφιγένεια Κακριδώνη – αφηγήτρια, μουσικοπαιδαγωγό (Παραμυθοκόρες).

Πληροφορίες:

Κόστος: 7 ευρώ. Χώρος, Ηρακλειδών 16. Τα παιδιά να έρθουν μασκαρεμένα!

Κυριακή 17, 31 Μαρτίου & 14 Απριλίου, ώρα 12.30 – 14.00
Εικαστικό Εργαστήρι για παιδιά 8 – 12 ετών, με τίτλο «Έλα να φτιάξουμε μια Χρονομηχανή!».

Αντλώντας έμπνευση από την Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων του Lewis Carroll και τις μικρές μαύρες τρύπες (που αυτοεξαϋλώνονται) του Stephen Hawking, μέσα από τρία αυτοτελή εικαστικά εργαστήρια τα παιδιά έρχονται σε επαφή με σύγχρονες έννοιες και τις εξερευνούν με το δικό τους τρόπο υλικά και τεχνικές εγκατάστασης, ενώ πειραματίζονται με το κολάζ, τα χρώματα και τους αφηγηματικούς χρόνους. Δημιουργούν κατασκευές, έργα σε 2 ή 3 διαστάσεις και εξερευνούν τη σχέση Τέχνης, Επιστήμης και Χρόνου.

Πληροφορίες:

Σχεδιασμός, Επιστημονική Επιμέλεια: There’ s A Story. (www.theresastory.org),
Κόστος Κύκλου τριών (3) συναντήσεων: 45€
Χώρος, Ηρακλειδών 16. Στην τιμή συμπεριλαμβάνεται το κόστος των υλικών.

Κυριακή, 31 Μαρτίου, 7 Απριλίου, 5 & 12 Μαΐου, ώρα 12.30 – 14.00
Bιωματικό Παιχνίδι Συναισθημάτων

Bιωματικό Παιχνίδι Συναισθημάτων για παιδιά 5 – 8 ετών. Εργαστήριο ψυχολογικής ενδυνάμωσης για την ανάπτυξη της συναισθηματικής ευφυίας.
Παρέα με την καθοδήγηση της ψυχολόγου – ψυχοθεραπεύτριας Κατερίνας Καλλιακούδη, χρησιμοποιούμε τον αυτοσχεδιασμό, τη ζωγραφική, το παραμύθι, τα παιχνίδια ρόλων, το κουκλοθέατρο και πολλές βιωματικές ασκήσεις για να προσεγγίσουμε, να νιώσουμε και να εκφράσουμε τα συναισθήματά μας.

Το «Βιωματικό Παιχνίδι Συναισθημάτων» είναι ένα πρόγραμμα ψυχολογικής ενδυνάμωσης που βοηθάει τα παιδιά να αναπτύξουν την συναισθηματική ευφυία και να δημιουργήσουν μια γερή ψυχική βάση για τον εαυτό τους.
Κύκλος 4 συναντήσεων. Κόστος: 12 ευρώ/συνάντηση, Κόστος κύκλου: 40 ευρώ (Στην 4η συνάντηση που είναι η γιορτή της Μητέρας, το εργαστήρι θα είναι εορταστικό: θα απευθύνεται στο παιδί με τη μητέρα του ή έναν γονέα, η/ο οποία/ος θα συμμετέχει δωρεάν).

Υπενθυμίζουμε ότι οι συνοδοί των μικρών μας φίλων, μπορούν να εκμεταλλευτούν την προσφορά της αγοράς μειωμένου εισιτηρίου εισόδου στην έκθεσή μας.