Η μη κυβερνητική οργάνωση Πολιτιστικό Τρίγωνο Πρεσπών δημιούργησε ένα ενδιαφέρον πρόγραμμα δράσεων για όλο τον Ιούνιο, με καλλιτεχνικές και αθλητικές εκδηλώσεις για όλους!

Το πρόγραμμα ξεκινά το Σάββατο 6 Ιουνίου στις 18:30, με καραόκε για παιδιά στο Στέκι στο Λαιμό, και λίγο αργότερα, στις 21:00, με καραόκε Πάρτυ για νέους στον ίδιο χώρο, ενώ τη Δευτέρα 8 Ιουνιου από τις 20:00 έως τις 23:00 η βραδιά ανήκει στις γυναίκες.

Το Σάββατο 13 Ιουνίου στις 18:00 το Στέκι θα φιλοξενήσει παράσταση με τα αποτελέσματα των καλλιτεχνικών εργαστηρίων και την Παρασκευή 19 Ιουνίου στις 20:00 θα πραγματοποιηθεί μια αθλητική βραδιά, με βόλλεϊ στο Πατουλίδειο.

Στα τέλη Ιουνίου θα γίνει και παρουσίαση από τα παιδιά του Ωδείου Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Φλώρινας, για την οποία ο τόπος και η ακριβής ημερομηνία θα ανακοινωθούν σύντομα.

Το Πολιτιστικό Τριγώνο Πρεσπών αναζητά επίσης μoυσικά σύνολα για την πραγματοποίηση συναυλιών στην περιοχή της Πρέσπας (για περισσότερες πληροφορίες www.ctp.gr/site//index.php?option=com_content&task=view&id=105&Itemid=1) και οργανώσεις για την πραγματοποίηση παράπλευρων εκδηλώσεων κατά τη διάρκεια του ποδηλατικού αγώνα βουνού Transnatura 2009 (www.ctp.gr/site//index.phpoption=com_content&task=view&id=103&Itemid=1).

Όλες οι παραπάνω δράσεις πραγματοποιούνται με τη βοήθεια των εθελοντών που φιλοξενούνται στο πλαίσιο του Προγράμματος της Ε.Ε. «Νέα Γενιά σε Δράση», Δράση 2 – Ευρωπαϊκή Εθελοντική Υπηρεσία.

Επίσης, υλοποιούνται και τα παρακάτω προγράμματα: NEST- Ανάπτυξη ενός σύγχρονου μοντέλου τουρισμού στην ευρύτερη περιοχή (δικτύωση τουριστικών παραγόντων, ανάπτυξη δεξιοτήτων, δημιουργία τουριστικών πακέτων/προϊόντων και προβολή). ΣΤΕΚΙ – Κέντρο Πληροφόρησης Νέων, χώρος συνάντησης, εκδηλώσεων και εργαστηρίων, ΥΠΟΔΟΧΗ ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΝΕΩΝ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ (Πρόγραμμα E.E. «Νέα Γενιά σε Δράση», Δράση 2), CAB-NET – Στήριξη και Δικτύωση ΜΚΟ.