Στην αφήγηση του συγγραφέα Θανάση Τριαρίδη οι κορυφαίοι ποιητές του σύντομου όσο και πολλαπλασιαστικού αιώνα (ο Έλιοτ και ο Πάουντ, ο Βαλερύ και ο Απολινέρ, ο Ρίλκε και ο Τρακλ, ο Μαγιακόφσκι και η Τσβετάγιεβα, ο Λόρκα και ο Καβάφης, ο Μπρεχτ και ο Ελιάρ, ο Χιουζ, η Πλαθ, ο Ε. Ε. Κάμινγκς, ο Γκίνζμπερκ, ο Νερούδα και ο Τσελάν, ο Μπουκόφσκι και ο Λιγκοτί – και πολλοί άλλοι) θα ανταμωθούν με τα αισθητικά και τα φιλοσοφικά ρεύματα των καιρών τους – και συνακόλουθα θα αντικρυστούν με την μεγάλη και μικρότερη Ιστορία του 20ου αιώνα και όλων των αιώνων, με το συνολικό οικοδόμημα του πολιτισμού της Δύσης, με την πολύρροπη αγωνία για το παρόν και το μέλλον του ανθρώπου.

Τρίτη 31 Μαρτίου, 7 – 9 μμ

Από την Έρημη Χώρα μέχρι το χαμένο κέντρο. Τόμας Στερν Ελιοτ και Έζρα Πάουντ: Φτιάχνοντας την νέα ποίηση.

Παρασκευή 03 Απριλίου, 7 – 9 μμ

Γάλλοι και Γερμανοί: Συμβολισμός, εξπρεσιονισμός, υπερ(ρ)εαλισμός. Βαλερύ και Μαλαρμέ, Ρίλκε και Τρακλ, Απολινέρ και Υπερ(ρ)εαλιστές.

Τρίτη 07 Απριλίου, 7 – 9 μμ

“Δεν θα λένε ήταν σκοτεινοί οι καιροί…” Μαγιακόφσκι, Λόρκα, Καβάφης, Μπρέχτ, Τσβετάγιεβα, Νερούδα.

Παρασκευή 10 Απριλιου, 7 – 9 μμ

Η ποίηση μετά το Άουσβτς – το αντεστραμένο Ουρλιαχτό του New Age. Ο Πρίμο Λέβι, ο Πολ Τσελάν και η απόφανση του Αντόρνο. Ο Χιουζ, η Πλαθ, ο ε. ε. κάμινγκς, ο Γκίνζμπερκ, ο Μπουκόφσκι ο Λιγκοτί.

Κυριακή 12 Απριλίου, 7 – 9 μμ

Η Εύη Καρκίτη και ο Giorgos Razzor Katsias προσεγγίζουν το μεγαλύτερο μουσικό φαινόμενο του 20ου αιώνα με το σεμινάριο “Κάντο όπως οι Beatles”.

Μέσα στη σκοτεινιά των ημερών η ανταπόκριση στα ηλεκτρονικά μας σεμινάρια μας δίνει τη δύναμη να συνεχίσουμε. Μένουμε μαζί και στους δύσκολους καιρούς και κάνουμε την κράτησή μας αποκλειστικά με μέιλ στο: [email protected]

Μέσο διεξαγωγής: πλατφόρμα zoom
Ώρα διεξαγωγης: 19:00 – 21:00
Συμμετοχή: ελεύθερη
Πληροφορίες: 6978186901 & 6944476126
Κρατήσεις: [email protected]

Η Thessaloniki Walking Tours ιδρύθηκε το φθινόπωρο του 2013 στη Θεσσαλονίκη και μέσα από καλά σχεδιασμένους θεματικούς περιπάτους ανασύρει τη μνήμη μιας πολυπολιτισμικής πόλης, συνδέοντας το χθες με το σήμερα. Οι περίπατοι που προτείνει, διασκεδαστικοί αλλά και τεκμηριωμένοι. Αναζητά τις ανθρώπινες ιστορίες που κρύβονται πίσω από τα σημαντικά μνημεία της, τους δρόμους, τις πλατείες, τις γειτονιές αλλά και τις μυστικές της γωνιές. Ιστορία, τέχνη, αρχιτεκτονική, γεύσεις και αρώματα αποτελούν τη βάση μιας βιωματικής εμπειρίας για ξεχωριστή σύνδεση με την πόλη, τη σύνθετη ταυτότητά της, τους ανθρώπους της και τις συνήθειές τους.