Ο Donald Harrison είναι μια ολόκληρη σχολή της τζαζ από μόνος του – και έχει καταφέρει να «χτίσει» τη σύγχρονη μουσική σύμφωνα με τα δικά του μέτρα. Από τις 9 έως τις 15 Ιανουαρίου απολαύστε τον στο Half Note.

Ο Harrison στο μέινστριμ καλλιεργεί σταθερά το ιδίωμα που ο ίδιος ονόμασε “nouveau swing” ενώ, παράλληλα, κινείται με άνεση στον χώρο του funk, της smooth (ή σύγχρονης cool) jazz, στο hip-hop, στις αφρο-βραζιλιάνικες μείξεις και κυρίως την ινδιάνικη μουσική του καρναβαλιού της Ν. Ορλεάνης.

Είναι σαξοφωνίστας που κατάγεται από τη πόλη που γέννησε την τζαζ και πέρασε από το πληρέστερο «σχολείο» της σύγχρονης τζαζ, τους Jazz Messengers του Art Blakey, παίρνοντας την θέση του Branford Marsalis! Στην πορεία δούλεψε με μεγάλους μουσικούς όπως ο Miles Davis, ο Don Pullen, ο Eddie Palmieri, o Roy Hanes, o Jack McDuff κ.α.

Το γκρουπ του με τον τρομπετίστα Terrence Blanchard τον οδήγησε σε διακρίσεις, η συνεργασία του με τον σκηνοθέτη Spike Lee τον έκανε να ξεχωρίσει, οι εξαίρετες δουλειές του πάνω στον ήχο της Νέας Ορλεάνης και η συνεργασία του με τον Dr. John, τον προσδιορίζει. Συνεργάστηκε με τα hip hop γκρουπ Jazzmatazz & και Notorius Big, ενώ το υπέροχο Heroes Trio με Ron Carter και Billy Cobham είναι ένα από τα σχήματα με τα οποία έκαναν την πορεία του τα τελευταία χρόνια άκρως συναρπαστική.

Donald Harrison: άλτο σαξόφωνο, Joe Dyson: ντραμς, Max Moran: μπάσο, Victor Gould: πιάνο.