Οι εικαστικοί Αποστόλης Ζολωτάκης και Κέλλυ Αθανασιάδου επιστρέφουν στην Κρήτη και παρουσιάζουν τη δουλειά τους σε ένα ακόμη project, το Domestic Setup – The Conte Marino Project.

Μετά από την επιτυχημένη έκθεση που παρουσίασαν το καλοκαίρι που μας πέρασε στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου με τίτλο «Από τον Αφαιρετικό Εξπρεσιονισμό στο Συναισθηματικό Ορθολογισμό» οι δύο εικαστικοί παρουσιάζουν στο κρητικό κοινό μια ακόμη έκθεση ζωγραφικής- γλυπτικής με ένα πολύ ενδιαφέρον κόνσεπτ.

Για τις ανάγκες της νέας τους έκθεσης “Domestic Setup” χρησιμοποιούν ως φυσικό πεδίο δράσης τις υπερπολυτελείς βίλες του συγκροτήματος Conte Marino στο Κοντομαρί του Πλατανιά. Πρόκειται για ανεξάρτητες κατοικίες, αρχιτεκτονικό δημιούργημα των βραβευμένων αδερφών Αριστομένη και Γιώργου Βαρουδάκη.

Η έκθεση βρίσκεται σε απόλυτο διάλογο με την χαρακτηριστική και αναγνωρίσιμη αρχιτεκτονική «γραφή» των δύο σημαντικών αρχιτεκτόνων της Κρήτης.

Οι βίλες του Conte Marino με τις εντυπωσιακές λιθοδομές, που συνδυάζονται με λεπτομέρειες από ανοξείδωτο χάλυβα, εναρμονίζονται με το φυσικό περιβάλλον του πορτοκαλεώνα μέσα στον οποίο χτίστηκαν. Σε αυτές τις σύγχρονες οικιστικές συνθήκες οι δύο εικαστικοί  τοποθετούν τα έργα τους – πίνακες μεικτής τεχνικής του Ζολωτάκη και γλυπτά από ατσάλι της Αθανασιάδου – ενσωματώνοντάς τα στις λεπτομέρειες του χώρου. Ένας πειραματισμός για την ανάδειξη του έργου τέχνης μέσα σε ένα οπτικά δυναμικό χρηστικό περιβάλλον και η ταυτόχρονη ανασύσταση του περιβάλλοντος αυτού μέσα από την αισθητική του ολοκλήρωση.

Και οι τρείς βίλες του συγκροτήματος διατίθενται ως κατοικίες διακοπών αποτελώντας ένα εξαιρετικά εκλεπτυσμένο και υψηλής ποιότητας τουριστικό προϊόν που συνδυάζει και προβάλλει την ελληνική φύση, αρχιτεκτονική, τέχνη και φιλοξενία.

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τον Δεκέμβριο του 2015 και είναι προσβάσιμη για το κοινό κατόπιν ραντεβού.