Γιορτάζοντας τα δέκα χρόνια της ομάδας μας και σε συνέχεια των διασκευών σπουδαίων κλασσικών κειμένων, παρουσιάζουμε από 17 Οκτωβρίου για 14 παραστάσεις, στο θέατρο Φούρνος, το αριστουργηματικό έργο του Σουηδού Γ. Σέντερμπεργκ, γραμμένο στις αρχές του 20ού αιώνα, «Δόκτωρ Γκλας».

Ένα μικρό νουάρ κομψοτέχνημα, με σκοτεινές σκιές, που όλοι μας κουβαλάμε και φοβόμαστε και φωτεινές πινελιές, μιας λεπτότατης και κοφτερής σαν το γυαλί-Γκλάς-ειρωνείας. Όνειρο και πραγματικότητα. Τρέλα και λογική. Ο κ. Φρόυντ είναι εδώ. Λίμπιντο και υποσυνείδητο. Ο κ. Πόε, είναι εδώ. Ένας σκοτεινός φόνος. Ο Δόκτωρ Γκλάς, θα σκοτώσει τον αποκρουστικό Πάστορα Γκριγκόριους, για να απελευθερώσει την όμορφη γυναίκα του Χέλγκα, που με τη σειρά της θα προδοθεί από το νεαρό εραστή της Ρέκε;

Ο Σέντερμπεργκ θα βάλει στο τραπέζι πολλά ηθικά ταμπού. Απαντήσεις δεν υπάρχουν. Ας δώσει ο καθένας τις δικές του. Ή τουλάχιστον ας θέσουμε τα ερωτήματα. Σ’ένα αφύσικα ζεστό καλοκαίρι, με τα πέταλα από τα μαύρα τριαντάφυλλα του ονείρου του Γκλάς να στροβιλίζονται γύρω μας.

Συντελεστές

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΝΑΤΣΗ
ΔΙΑΣΚΕΥΗ – ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: ΑΓΓΕΛΟΣ ΧΑΤΖΑΣ
ΣΚΗΝΙΚΑ – ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ – ΦΩΤΙΣΜΟΙ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΟΜΠΟΓΙΩΡΓΑΣ
ΜΟΥΣΙΚΗ – ΗΧΗΤΙΚΗ ΕΠΕΞΕΡΣΙΑ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΧΡΗΣΤΑΚΕΑΣ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΟΚΟΛΑΚΗΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΟΤΟΝΑΚΗΣ

ΠΑΙΖΟΥΝ
ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΑΚΟΣ
ΑΡΓΥΡΩ ΛΟΓΑΡΑ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΑΓΓΕΛΟΣ ΧΑΤΖΑΣ

Διάρκεια: 1 ώρα και 20 λεπτά, χωρίς διάλειμμα