Το «Dodo» ξεκίνησε τις κινηματογραφικές του πτήσεις από το φετινό φεστιβάλ Καννών και πρόσφατα προβλήθηκε με επιτυχία στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης.

Στις 17-23/11 η ταινία θα προβάλλεται στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος, καθημερινά (εκτός Σαββάτου), στις 21.30, στην Αίθουσα Β, με υπότιτλους SDH για Κ/κωφούς και βαρήκοους/ες.

Το σενάριο και την σκηνοθεσία υπογράφει ο πολυβραβευμένος Πάνος Κούτρας (Στρέλλα, Xenia), ο οποίος επιστρέφει με μια δραμεντί κωμικών καταστάσεων.

Ένα παράξενο πουλί που έχει εξαφανιστεί από τον πλανήτη, θα εμφανιστεί σε μια πολυτελή κατοικία, στην καρδιά των γαμήλιων προετοιμασιών, καθώς μια μεγαλοαστή οικογένεια παντρεύει τη μοναχοκόρη, σε μια προσπάθεια να γλιτώσει την οικονομική καταστροφή. Μέσα στις επόμενες μέρες, το άκακο και φοβισμένο Ντόντο θα νιώσει παγιδευμένο και θα καθορίσει τις εξελίξεις. Τα όρια ανάμεσα στη λογική και την τρέλα θα δοκιμαστούν και η κατάσταση θα βγει σύντομα εκτός ελέγχου.

Παίζουν: Σμαράγδα Καρύδη, Άκης Σακελλαρίου, Τζεφ Μοντάνα, Νατάσα Εξηνταβελώνη, Νίκος Γκέλια, Τζομάνα Αλχασάν, Άγγελος Παπαδημητρίου, Κρις Ραντάνοφ, Μαριέλλα Σαββίδου, Πολύδωρος Βογιατζής, Αχμάντ Κοντάρ, Τζώρτζης Παπαδόπουλος, Άννα Τζορτζίκια, Μαρίσσα Τριανταφυλλίδου.
Σενάριο – Σκηνοθεσία: Πάνος Χ. Κούτρας
Παραγωγός: Ελένη Κοσσυφίδου
Συμπαραγωγοί: Μαρί Πιερ Μασιά, Κλερ Γκαντέα, Τζόσεφ Ρούσουπ, Βαλερί Μπουρνοβίλ, Κωνσταντίνος Μωριάτης, Πάνος Χ. Κούτρας
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Ολυμπία Μυτιληναίου
Σκηνογραφία: Ελενα Βαρδαβά
Κοστούμια: Εύα Γουλάκου
Μουσική: Delaney Blue
Παραγωγή: 100% Synthetic Films LTD (Ελλάδα), MPM Film SARL (Γαλλία), Τarantula Belgique SCRL (Βέλγιο), Pan Entrtainment SA – ΕΡΤ ΑΕ – Στέγη – Ιδρυμα Ωνάση (Ελλάδα)

Διαβάστε επίσης:

Dodo: Η πολύχρωμη ταινία του Πάνου Χ. Κούτρα για την εμφάνιση του εξαφανισμένου ζώου στην Αθήνα