Κατά πόσο μπορεί η παραδοσιακή γιαπωνέζικη μουσική να συνδυαστεί με το trip hop και την electronica; Την απάντηση έρχεται να μας την δώσει ο beat master dj krush, ένας dj ο οποίος έχει αποδείξει με την αξία του πως το πάντρεμα των ήχων αποτελεί όχι μόνο μόδα αλλά και την μουσική του μέλλοντος.

Για πάνω από δέκα χρόνια (για την ακρίβεια 14) ο dj krush με πολλές κυκλοφορίες και σταθερά ανοδική πορεία αποτελεί έναν από τους ποιοτικά καλύτερους dj’s ανά τον κόσμο. Σε αυτό έχουν συμβάλει και τα μοναδικά live dj sets του (έχει παίξει δύο φορές στην Ελλάδα και όσο και να τον έχουμε δει δεν μας φτάνει…).

Σε αυτόν εδώ τον δίσκο του αφήνει λίγο πίσω του το hip hop έτσι ώστε να κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα, να πειραματιστεί δηλαδή με τους ήχους του και να διευρύνει τα όρια του hip hop, καθώς όπως συνηθίζει συνεργάζεται με πολύ καλούς μουσικούς και mc\’s (σαν τον Ken Shima, τον Akira Sakata τον mr. Lif και τον Aesop rock της def jux).

Δεκαπέντε μουσικά κομμάτια τα οποία αποτελούν ένα απαύγασμα της αξιόλογης γιαπωνέζικης μουσικής κουλτούρας η οποία συνοδεύεται με την ατμόσφαιρα του trip hop και τα μοναδικά beats που μόνο ο dj krush ξέρει να δημιουργεί.

Αξιοπρόσεκτη επίσης είναι και η ηχογράφηση, καθώς είναι αρτιότατο ηχητικά. Αλλο ένα συν αυτού του δίσκου είναι το υπέροχο artwork το οποίο το συνοδεύει.

Αρα έχουμε κάθε λόγο να μιλάμε για έναν δίσκο ο οποίος, για τους λάτρεις αυτού του ήχου και όχι μόνο, δεν θα πρέπει να λείπει από καμία δισκοθήκη.

Κομμάτια που ξεχωρίσαμε από το jaku: Nosferatu with Mr. Lif, Slit of Cloud with Akira Sakata, Stormy Cloud with Ken Shima, Passage Beyond Raging Waves with Shin\’ichi Kinoshita.

Track list:
1. Still Island with Shuuzan Morita
2. Road to Nowhere
3. Nosferatu with Mr. Lif
4. The Beginning
5. Transitions
6. Stormy Cloud with Ken Shima
7. Univearth with Tetsuro Naito
8. Deck-athron with DJ Tatsuki
9. Kill Switch with AESOP ROCK
10. Pretense
11. Slit of Cloud with Akira Sakata
12. Passage Beyond Raging Waves with Shin\’ichi Kinoshita
14. Distant Voices
15. Song 2

(Βαθμός 9/10)