Μια σημαντική διάκριση για το ελληνικό σινεμά επεφύλαξε το 70όΦεστιβάλ Βενετίας, ένα από τα σημαντικότερα διεθνή κινηματογραφικά Φεστιβάλ, αφού η ταινία του Αλέξανδρου Αβρανά με τίτλο “Miss Violence”, απέσπασε τον Αργυρό Λέοντα ενώ ο πρωταγωνιστής Θέμης Πάνου, κατέκτησε το βραβείο καλύτερης ερμηνείας.

 

Η ταινία:

Ένα 11χρονο κορίτσι-η Αγγελική- αυτοκτονεί την ημέρα των γενεθλίων της. Ενώ οι Αρχές προσπαθούν να εξερευνήσουν τα αίτια της αυτοκτονίας, η οικογένειά της αντί να θρηνεί, προσπαθεί να «ξεχάσει» και να συνεχίσει κανονικά την ζωή της, επιμένοντας πως επρόκειτο για ατύχημα…


Ο Θέμης Πάνου απέσπασε το βραβείο ανδρικής ερμηνείας (Volpi Cup), ενώ η ταινία απέσπασε δύο ακόμη βραβεία, το βραβείο Καλύτερης Μεσογειακής ταινίας της Ένωσης Μεσογειακών Κριτικών Κινηματογράφου (Fedeora), καθώς και το βραβείο Νεότητας Arca Cinema Giovani Award, που απονέμει επιτροπή 100 ατόμων ηλικίας 18 έως 25 ετών από την Γαλλία, τον Καναδά, την Πολωνία, την Ουγγαρία και την Ιταλία.

 

Η ταινία συνεχίζει την πορεία της στο Διεθνές Φεστιβάλ του Τορόντο, όπου και θα έχει την αμερικάνικη πρεμιέρας της σήμερα Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου στις 7 μμ παρουσία του σκηνοθέτη.


Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Αβρανάς

Ηθοποιοί: Θέμης Πάνου, Ρένη Πιττακή, Ελένη Ρουσσινού, Σίσσυ Τουμάση, Καλλιόπη Ζωντανού, Κωνσταντίνος Αθανασιάδης, Χλόη Μπολώτα, Μαρία Σκουλά, Νίκος Χατζόπουλος, Μηνάς Χατζησάββας, Κώστας Ανταλόπουλος, Μαρία Καλλιμάνη, Βάσω Ιατροπούλου, Στέφανος Κοσμίδης, Χρήστος Λούλης, Άννα Κουτσαφτίκη, Γιώργος Συμεωνίδης, Γιώτα Φέστα, Μάρθα Μπουζιούρη