Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Ηλιούπολης προωθεί την μια καμπάνια που αποτελεί εκστρατεία ανάγνωσης και δημιουργικότητας

… με σκοπό να εισάγει τα παιδιά στο παιχνίδι της δημιουργικής ανάγνωσης. Η καμπάνια αυτή, θα διαρκέσει από 4 έως 20 Ιουλίου, με ένα ακόμη διήμερο στις 4 και 5 Σεπτεμβρίου.

Σ’ ένα ταξίδι φαντασίας, παιχνιδιού, γνώσης και δημιουργικότητας, γεμάτο ιστορίες, θέατρο, ζωγραφιές, κατασκευές, εξορμήσεις στο βουνό, και πολλές πρωτότυπες δράσεις, με αγκαλιά το βιβλίο και τη χαρά της ανάγνωσης, θα συμμετέχουν τα παιδιά που θα πάρουν μέρος στην καλοκαιρινή καμπάνια της Δημοτικής μας Βιβλιοθήκης. Η καμπάνια έχει σαν στόχο να μετατρέψει τον κόσμο του βιβλίου σε έναν κόσμο μαγικό, και τη Βιβλιοθήκη σε ένα χώρο ζωντάνιας, ψυχαγωγίας και χαράς, σε μια αληθινή όαση στην καρδιά του καλοκαιριού και της πόλης, όπου τα παιδιά μαθαίνουν και διασκεδάζουν ταυτόχρονα, ανακαλύπτοντας μέσα από το παιχνίδι και τις δημιουργικές δραστηριότητες τούς ανεκτίμητους θησαυρούς που κλείνουν τα βιβλία. 

Η καμπάνια της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Ηλιούπολης, υλοποιείται στο πλαίσιο  της δράσης του Future Library για την προώθηση της ανάγνωσης, της δημιουργικότητας και της καινοτομίας, στην οποία συμμετέχουν και άλλες 67 δημόσιες και δημοτικές βιβλιοθήκες της χώρας μας.

Η δράση αυτή εντάσσεται σε ένα ευρύ πρόγραμμα αναβάθμισης των δημόσιων & δημοτικών βιβλιοθηκών, που περιλαμβάνει την ενίσχυσή τους με ηλεκτρονικούς υπολογιστές και βιβλία, και ένα πλήθος καινοτόμων δράσεων, με στόχο τη διαμόρφωση μιας νέας αντίληψης για το ρόλο της Βιβλιοθήκης στη ζωή της πόλης. Έναν ρόλο που μετατρέπει τη Βιβλιοθήκη σε χώρο κοινωνικής ζωής και δημιουργικής συνύπαρξης των πολιτών, έναν χώρο που λειτουργεί διαδραστικά με την κοινωνία και τις ανάγκες της, και αποτελεί τόπο συνάντησης και ανταλλαγής γνώσης και ιδεών. Ήδη η Δημοτική μας Βιβλιοθήκη, στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας, ενισχύθηκε με δύο υπερσύγχρονους ηλεκτρονικούς υπολογιστές αφής και 100 παιδικά βιβλία.

Η καλοκαιρινή καμπάνια, που θα διαρκέσει από  4 Ιουλίου έως τις 20 Ιουλίου με ένα ακόμη διήμερο στις 4 & 5 Σεπτέμβρη, θέλει να βάλει σ’ αυτό το παιχνίδι της δημιουργικής ανάγνωσης πρώτα τα παιδιά, δείχνοντάς τους ότι το βιβλίο είναι ένας αγαπημένος σύντροφος και μια ανεξάντλητη πηγή χαράς.  Απευθύνεται σε παιδιά και εφήβους από 5 έως 15 ετών, και είναι εντελώς δωρεάν.

Για δηλώσεις συμμετοχής & περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να απευθύνεστε στο τηλ. 210 9948344, στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Ηλιούπολης (Πλατεία 25ης Μαρτίου 7, Κ. Ηλιούπολη, 1ος όροφος), καθημερινά, ώρες εργάσιμες.

Η προεγγραφή στο πρόγραμμα είναι απαραίτητη, γιατί θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.