Στα νέα έργα του Δημήτρη Χαντζόπουλου παρελαύνουν μορφές από τον κόσμο της ζωγραφικής, της λογοτεχνίας και της σύγχρονης κουλτούρας, όσο κι απ’ τον κόσμο των γελοιογραφιών, που δημιουργεί στην πολύχρονη διαδρομή του.

Μέσα από παράδοξες συνθέσεις υλικών, ξύλινες, επιδαπέδιες και επιτοίχιες κατασκευές, ζωγραφικά έργα με πηλό και papier-mâché, οι χαρακτηριστικές ολόμαυρες φιγούρες των σατιρικών σκίτσων του Δημήτρη Χαντζόπουλου ζωντανεύουν στις τρεις διαστάσεις και δημιουργούν ένα σκηνικό φαντασίας, προβληματίζοντας με έναν απρόσμενο τρόπο για τις επιδράσεις της ψηφιακής πραγματικότητας.

Η έκθεση «Selfies» συνοδεύεται από πλήρως εικονογραφημένο, δίγλωσσο (ελληνικά-αγγλικά) κατάλογο σε επιμέλεια του Δημήτρη Χαντζόπουλου, ο οποίος σχεδιάστηκε από τον Ανέστη Κυριακίδη και περιλαμβάνει κείμενα των Πέτρου Μαρτινίδη και Σωτήρη Φέλιου.

ΠΑΡΑΛΛΗΛΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:

 • Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2023, 12:30
  Ο Δημήτρης Χαντζόπουλος συζητά με την Πέγκυ Ζουμπουλάκη. Συντονίζει ο Μιχάλης Τσιντσίνης. H συζήτηση θα βιντεοσκοπηθεί και θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα 16fokionosnegri.gr.
 • Σάββατο 13 Ιανουαρίου 2023, 12:30
  Ξενάγηση στην έκθεση από τον Δημήτρη Χαντζόπουλο και την Μαργαρίτα Πουρνάρα.
 • Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2023, 12:30 – 14:00
  Πολιτική Σάτιρα και Γελοιογραφία | Εργαστήριο με τον Δημήτρη Χαντζόπουλο.
  Απαιτείται δήλωση συμμετοχής στο info@felioscollection.gr

Κεντρική φωτογραφία θέματος: Αριστερά: Ατενίζοντας το μέλλον, 2022 | Δεξιά: Γκαμπί της βασίλισσας αποδεκτό, βαριάντα Νο. 1, 2021, Ακρυλικό σε κόντρα πλακέ θαλάσσης, 166 x 64 x 24 εκ