Στο πλαίσιο των φθινοπωρινών εκδηλώσεων, ο Δήμος Μαρκοπούλου έχει τη χαρά να φιλοξενήσει το Δημήτρη …

Μπάση, σε μια μοναδική συναυλία με τη φιλική συμμετοχή της Ελένης Δήμου, το Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου και ώρα 9 μ. μ. στο θέατρο Σάρας Μαρκοπούλου.

Ο Δημήτρης Μπάσης, έχει χαρακτηριστεί ως ο σημαντικότερος ερμηνευτής της γενιάς του. Σε μια σημαντική στιγμή της καριέρας του, τραγουδά με την παιδεία του στην βυζαντινή μουσική, με τα διδάγματα του από τις σημαντικές του συνεργασίες, την πείρα του από το λαϊκό πάλκο, αλλά και με την μαθητεία του ως ερμηνευτής των έργων του Μίκη Θεοδωράκη, μας υπόσχεται ότι θα μας παρασύρει σε μια όμορφη μουσική διαδρομή.

Με τραγούδια από την προσωπική δισκογραφία του, (από τα «Χαμοπούλια», ως τους «Ψίθυρους καρδιάς» και από το «Τώρα μένω μόνος μου», μέχρι τη «Ζωή» και το «Σπασμένο καράβι») και με τις δύο τελευταίες του δουλείες, το «Δημήτρης Μπάσης Live», το οποίο έχει ήδη γίνει διπλά πλατινένιο, και το τελευταίο του cd σε μουσική του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα με τίτλο «Η συννεφιά περνάει με παρέα», αλλά και με τραγούδια που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα της ελληνική μουσικής σκηνής: παραδοσιακά, σμυρναίικα, ρεμπέτικα, παλιά λαϊκά, αλλά και λαϊκά τραγούδια του σήμερα, μας υπόσχονται μια βραδιά, με απρόβλεπτες επιλογές, εκρηκτικές ερμηνείες, συγκίνηση, αυτοσχεδιασμό και πάνω από όλα σεβασμό και αγάπη στην μουσική, στο τραγούδι και στους θεατές.

Το κοινό της πόλης θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει ξανά, επάνω στη σκηνή του θεάτρου Σάρας, την Ελένη Δήμου, αυτή τη φορά με τον Δημήτρη Μπάση και με τέσσερεις κορυφαίους μουσικούς: τον Γιάννη Παπαζαχαριάκη, στις ενορχηστρώσεις και τις κιθάρες, τον Γιάννη Σινάνη, στο μπουζούκι, τον Αντρέα Τράπαλη στο βιολί και τον Γιώργο Κατσίκα στα κρουστά.

Διοργάνωση: Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Μαρκοπούλου (Κ.Δ.Ε.Μ.)