Η γκαλερί Elika, παρουσιάζει την καινούργια δουλειά του Δημήτρη Μεράντζα. Πρόκειται για μία εγκατάσταση με τίτλο «Άσημοι ήρωες – Διάσημοι ήρωες»

η οποία θα παρουσιαστεί από τις 17 Μαΐου έως τις 18 Ιουνίου 2011.


Κατεστραμμένα πιστόλια, που έχουν παραμορφωθεί βίαια, ποζάρουν ως ανθρώπινα θύματα πολέμου. Οι ήρωες που δεν ξαναγύρισαν πίσω. Κάποιοι, οι άσημοι, μείνανε άταφοι κάτω από το δυνατό λυτρωτικό φως του ήλιου. Άλλοι, οι διάσημοι, αναπαύονται με τιμές ταφικές ξαπλωμένοι στο χώμα. Δύο Ολυμπιακά βάθρα νικητών συμπληρώνουν την εγκατάσταση δίνοντας μία ειρωνική διάσταση στην επιτυχία και τη χαρά της νίκης.

Ο Δημήτρης Μεράντζας γεννήθηκε το 1967 στην Αθήνα. Το 1988 αποφοίτησε από τη Σχολή Κινηματογράφου και Τηλεόρασης του Λυκούργου Σταυράκου ως Διευθυντής Φωτογραφίας. Αυτή είναι η όγδοη ατομική του έκθεση (Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, γκαλερί Qbox, Cheapart, Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Ιλ. Τούντα, Tsatsis Projects), ενώ έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έργα του βρίσκονται σε σημαντικές ιδιωτικές και δημόσιες συλλογές.