Το Athens Escape Route και η έμπνευση του

Δημήτρης: Το παιχνίδι είναι η αφορμή για να κάνουμε μια χορταστική βόλτα στον πολιτιστικό χάρτη της Αθήνας μένοντας σπίτι. Το Δίκτυο Πολιτισμού του Δήμου Αθηναίων Athens Culture Net, το οποίο αγκάλιασε απ’ την αρχή την ιδέα μας, έχει τόσο ενδιαφέροντα μέλη που αρκούν για να ικανοποιήσουν τις ανάγκες επτά παρόμοιων παιχνιδιών. Απ’ το πλούσιο, λοιπόν, αυτό υλικό, εμπνευστήκαμε και τον χαρακτήρα του παιχνιδιού. Μια παιχνιδιάρικη περιήγηση στην ιστορία, τον πολιτισμό, τα αξιοθέατα και την ανθρωπογεωγραφία της πόλης μας, που μπόρεσε να υλοποιηθεί με την υποστήριξη του Δήμου Αθηναίων.

Τι θα δούμε παίζοντας το;

Φρόσω: Πράγματα που δεν γνωρίζουμε. Εγώ ανακάλυψα κρυμμένες ομορφιές της Αθήνας φτιάχνοντας το παιχνίδι, κι επειδή δεν ήμουν ποτέ καλή στην ιστορία, η διαδρομή που κάνει το παιχνίδι στην ιστορία της πόλης με μάγεψε. Το βασικό μας μέλημα ήταν να διασκεδάσουν οι παίκτες. Να δυσκολευτούν βέβαια, μιλάμε για ένα παιχνίδι γρίφων, αλλά κυρίως να ξεχαστούν από την κλεισούρα στο σπίτι και πού ξέρεις, να πάρουν ιδέες για το τι θα κάνουν όταν θα ελαφρύνουν τα μέτρα.

Ένα ιδιαίτερο παιχνίδι

Δημήτρης: Το Athens Escape Route είναι ανταγωνιστικό, απαιτεί φαντασία και ευρηματικότητα, απαιτεί γρήγορη σκέψη και σωστή αναζήτηση των στοιχείων που λύνουν τον γρίφο. Φανταστείτε ένα escape room που μπορείτε να το παίξετε μόνοι σας απ’ το σπίτι. Το εικαστικό περιβάλλον του site είναι πολύ ωραίο και οι γρίφοι είναι προσεγμένοι και πολύ καλά δουλεμένοι.

Η άλλη όψη της Αθήνας

Φρόσω: Καταρχάς, εμείς δεν γνωρίζαμε όλους τους οργανισμούς και τα ιδρύματα που αποτελούν το Δίκτυο Πολιτισμού του Δήμου Αθηναίων Athens Culture Net. Κι όσους γνώριζα από πριν, π.χ την Εθνική Βιβλιοθήκη, έμαθα ότι έχει ένα τεράστιο αρχείο εφημερίδων από το 1890 μέχρι και το 1990, τις οποίες έχει ψηφιοποιήσει και μπορείς να κάνεις αναζήτηση εισάγοντας κείμενο. Το πρώτο που έβαλα να σας πω την αλήθεια, όταν μου το έδειξε ο Δημήτρης ήταν το όνομα της Αλίκης Βουγιουκλάκη. Ναι, μ’ έπιασε το κουτσομπολίστικο.

Το πιο διασκεδαστικό του σημείο

Δημήτρης: Η ικανοποίηση που παίρνεις, όταν λύνεις τον γρίφο. Αυτό μ’ αρέσει εμένα πιο πολύ απ’ όλα. Μετά από την έρευνα και τη σπαζοκεφαλιά, όταν παρουσιάζεται στο μυαλό μου η λύση και είναι σωστή.

Φρόσω: Εμένα μ’ άρεσε αυτό με την αρχιτεκτονική, να βρω από κτίρια της Αθήνας που γνωρίζω ή δεν γνωρίζω, ποια είναι η σωστή φωτογραφία. Αυτό ήταν απολαυστικό.


Διαβάστε επίσης: 

Athens Escape Route: Εξερευνήστε την πόλη μέσα από το πρώτο ψηφιακό κυνήγι θησαυρού της Αθήνας