Η αίθουσα τέχνης «Έκφραση-γιαννα γραμματοπουλου» εγκαινιάζει την ατομική έκθεση ζωγραφικής του Δημήτρη Κατσιγιάννη με τίτλο,

Ορίζοντες – Μεσογειακά Μοτίβα. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 9 Νοεμβρίου ενώ η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 4 Δεκεμβρίου 2010.

Ο Δημήτρης Κατσιγιάννης παρουσιάζει την τελευταία του δουλειά, που αποτελείται από μια σειρά έργων από υδατόχρωμα σε βαμβακερό χαρτί (ακουαρέλες).

Πηγή έμπνευσης για τον Κατσιγιάννη αποτελούν το μεσογειακό τοπίο, το καλοκαίρι, το φως. Όπως σημειώνει ο καλλιτέχνης: «τα έργα ιχνογραφούν το καλοκαιρινό φως της Ελληνικής υπαίθρου.

Με την  παράθεση επανωτών μοτίβων οργανώνεται το Χάος της φύσης και παράλληλα ανασυντίθεται  το θάμπος του καλοκαιρινού φωτός. Οι συνθέσεις των έργων είναι γεωμετρικές και πολλές φορές η επιφάνεια χωρίζεται σε παράλληλα διαζώματα.  Η ύπαρξη πολύπτυχων υποστηρίζει τη χωρίς αρχή και τέλος οριζόντια διάταξη. Όπως το μάτι κινείται ελευθέρα σε ένα φωτεινό ορίζοντα…»

Ο Δημήτρης Κατσιγιάννης γεννήθηκε στη Δράμα το 1960. Σπούδασε Ηλεκτρολόγος – Μηχανικός στο Πανεπιστήμιο Θράκης (1983). Επίσης, σπούδασε Ζωγραφική στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας με δάσκαλο το Δ. Μυταρά. (1990). Έχει παρουσιάσει ατομικές εκθέσεις και έχει