Την πρώτη του προσωπική έκθεση φωτογραφίας, παρουσιάζει ο Δημήτρης Ιντζόγλου στην gallery του Black Duck, από τις

3 έως τις 12 Ιουνίου.


Πρόκειται για μία σειρά φωτογραφιών, που προέκυψαν από μοναχικές βόλτες σε παραλίες της Αττικής, γι’ αυτό και παρουσιάζονται κάτω από τον γενικό τίτλο «Παρά θίν ἁλός».

«Η πρώτη μου φωτογραφική συλλογή είναι εμπνευσμένη από τη θάλασσα», λέει ο Δημήτρης Ιντζόγλου.

«Έχει προκύψει από μοναχικές βόλτες σε παραλίες της Αττικής. Το Παλαιό Φάληρο, η Γλυφάδα, ο Άγιος Κοσμάς, η Νέα Μάκρη αποτελούσαν για ένα διάστημα προορισμούς όπου, τα απογεύματα μετά τη δουλειά, αποζητούσα την αποβολή του καθημερινού άγχους και την επαφή με τη φύση.

Η ηρεμία που μου έδινε ο αρμονικός ήχος των κυμάτων με έκανε να παρατηρώ και να δίνω σημασία σε πράγματα που διαφορετικά θα προσπερνούσα. Τα στοιχεία που συνέθεταν το τοπίο – νερό, βράχια, ανθρώπινη παρέμβαση – αποκτούσαν σημασία, συνομιλούσαν μεταξύ τους, έκρυβαν ιστορίες ανθρώπων, ξυπνούσαν εμπειρίες και μου έδιναν τροφή για σκέψεις και παραλληλισμούς.

Έβλεπα μπροστά μου μέσα σε σκούρα και μουντά μοτίβα να υπάρχει πολλές φορές μια ολόλευκη πινελιά της φύσης. Παρατηρούσα συγκεκριμένα φαινόμενα να εξελίσσονται με τον ίδιο πάντα τρόπο και όμως να δείχνουν τόσο διαφορετικά όταν τα εξέταζα από άλλες οπτικές γωνίες. Έβλεπα γύρω μου τη φύση να δίνει μαθήματα αρμονίας και γαλήνης, που τόσο πολύ μας λείπουν από την αστική ζωή μας. Δεν έμενε λοιπόν παρά να αποτυπώσω τις σκέψεις και τα συναισθήματα μου με τη βοήθεια του φωτογραφικού μου φακού».

Ο Δημήτρης Ιντζόγλου, που ξεκίνησε να ασχολείται με την φωτογραφία το 2007, έχει παρακολουθήσει  το διετές πρόγραμμα σπουδών για τη φωτογραφία της σχολής Βακαλό, με καθηγητές καταξιωμένους φωτογράφους, όπως ο Γ. Δεπόλλας, η Ε. Μαλιγκούρα και ο Χ. Γαλάζιος και συνεχίζει μέχρι σήμερα να παρακολουθεί σεμινάρια στο “pragma.gr ” του φωτογράφου Θ. Παπαδόπουλου.

Το Μάρτιο του 2010 συμμετείχε σε ομαδική έκθεση φωτογραφίας φαρμακοποιών ερασιτεχνών φωτογράφων.

Η παρθενική του απόπειρα μιας προσωπικής έκθεσης,  έχει ως στόχο όχι μόνο την επαφή του με το κοινό αλλά, όπως σημειώνει «και να βοηθήσω –όσο μπορώ- το “Χαμόγελο του Παιδιού”, που τόσο το έχει ανάγκη στις δύσκολες περιόδους που περνάμε». Γι’ αυτό και ο Δημήτρης Ιντζόγλου θα διαθέσει το 10% των εσόδων του από τις πωλήσεις των φωτογραφιών για τους σκοπούς του «Χαμόγελου του Παιδιού».