Ο Δημήτρης Δάλλας έχει εμπνευστεί από την αισθητική της street art και έχει συμπεριλάβει αστικά στοιχεία στα έργα του. Στη δουλειά του κυριαρχούν τα έντονα χρώματα και οι εκρηκτικοί συνδυασμοί τους, ενώ για πρώτη φορά ο καλλιτέχνης χρησιμοποιεί και χρώματα που φωσφορίζουν, θέλοντας να παρουσιάσει μια αντανάκλαση της αστικής ζωής. Σε μέρος των έργων του χρησιμοποιεί την τεχνική του dripping αφήνοντας τα χρώματα του να ρέουν στους πίνακες του σε μοναδικούς συνδυασμούς. Επίσης παρουσιάζει εντυπωσιακές σβούρες σε δυναμικούς σχηματισμούς, ως μια προσομοίωση της νυχτερινής ζωής μιας πολύβουης πόλης, παιγνιώδη ρομποτάκια, καθώς και γλυπτά αυτοκίνητα στα οποία επίσης έχει εφαρμόσει την τεχνική του dripping.

Γενικότερα στη θεματολογία των έργων που παρουσιάζει ο Δημήτρης Δάλλας εμπνέεται από την καθημερινή ζωή, τους ανθρώπους που συναντά, τα γεγονότα που παρακολουθεί και τα μηνύματα που εκλαμβάνει από το περιβάλλον. Δουλεύει με σπρέι, ακρυλικά, μαρκαδόρους και σπάτουλες αυτοσχεδιάζοντας πάνω στους χαρακτήρες και τους συμβολισμούς με τα επαναλαμβανόμενα μοτίβα να κωδικοποιούν τα συναισθήματά του.

Η ρευστότητα και η αίσθηση της κίνησης που αποπνέουν τα έργα του εκφράζουν την ενέργεια που περιβάλλει και διαμορφώνει εν τέλει το έργο τέχνης.