Το Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Ιλεάνα Τούντα παρουσιάζει την νέα ατομική έκθεση του Δημήτρη Ανδρεάδη

… με τίτλο «Daily Unsimplicity», που θα διαρκέσει από τις 6 Μαρτίου έως και τις 13 Απριλίου 2013.

Με πίνακες μεγάλων διαστάσεων, ισορροπώντας μεταξύ αναπαράστασης και αφαίρεσης, επιχειρεί να διευρύνει τα όρια της ζωγραφικής αφήγησης στη νέα εποχή. Τα θέματα του απόλυτα – σύμβολα και παραισθήσεις μιάς περιόδου στο σκοτάδι – μας οδηγούν στην πέρα απο τις λέξεις ερμηνεία. Εκεί που το όραμα υπάρχει αυτόνομο ακινητοποιώντας τον «μέσα» χρόνο.

Μόνο απο μνήμης θα θεωρούσαμε ότι τα αντικείμενα του Δημήτρη Ανδρεάδη ανήκουν στο πεδίο της καθημερινότητας, μιάς και η λάμψη τους, μέσα απο την διαίσθητική γραφή και ματιά του καλλιτεχνη, μας οδηγεί σε αυτό που ο ίδιος ονομάζει Αναπλότητα – Unsimplicity (η κατάσταση στη οποία «κάτι είναι μόνο αυτό που φαίνεται πως είναι και ώς τέτοιο μόνο μπορεί να εκληφθεί»). Η αποκρυστάλλωση δηλαδή μιάς μορφής μέσα από αυτό που οι Ιάπωνες ονομάζουν «κατάσταση Satori» ή αλλιώς «στιγμιαία επιφοίτηση».

Δίπτυχες και τρίπτυχες συνθέσεις συνήγορούν στο να περιπλέξουν τη φαινομενική απλότητα των έργων σε σχέσεις πέρα από τον συνειρμό, σε αυτό που θα μπορούσε να οριστεί ως αφηρημένο δυναμικό πεδίο.