Ειδικά αφιερωμένα σε αυτούς είναι τα δύο εκπαιδευτικά προγράμματα που ετοιμάζουμε! Κάθε Κυριακή, από τον Ιανουάριο έως το Μάρτιο, θα διασκεδάζουμε στα 160 χρόνια made in Greece. Kids edition, μία ξεχωριστή σειρά εικαστικών εργαστηρίων για παιδιά 6-10 ετών. Παράλληλα, τις Κυριακές 4 και 11 Φεβρουαρίου, πειραματιζόμαστε με την τέχνη της κινούμενης εικόνας και φτιάχνουμε το δικό μας video animation στο εργαστήριο Στην ανέμη τυλιγμένη, με εισηγητή τον Μπάμπη Αλεξιάδη.

160 χρόνια made in Greece. Kids edition

Ποιο υλικό πατάμε όταν περνάμε τη γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου; Το έχεις αγγίξει ποτέ με τα χέρια σου; Έχεις τη συνταγή για να φτιάξεις τα δικά σου χρώματα;

Κάθε Κυριακή, από τον Ιανουάριο έως το Μάρτιο, τα παιδιά που επισκέπτονται τα «160 χρόνια made in Greece» μπορούν να απασχοληθούν δημιουργικά πέρα από το πλαίσιο ενός εκπαιδευτικού προγράμματος, ανακαλύπτοντας τον πολύχρωμο κόσμο της ελληνικής βιομηχανίας.

Αγγίζουμε πρώτες ύλες, μέταλλα και διαφορετικά υλικά, πειραματιζόμαστε με μικτές τεχνικές και νέους τρόπους έκφρασης, ζωγραφίζουμε, παίζουμε και φυσικά… διασκεδάζουμε! Και όλα αυτά… σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο μέσα στην έκθεση.

Πληροφορίες

Για παιδιά 6-11 ετών
Πότε: Κάθε Κυριακή από 28 Ιανουαρίου έως 25 Μαρτίου
Ώρες: 12.00-13.00
Πού: Αίθουσα Μηχανουργείο, Χώρος εκπαιδευτικών προγραμμάτων έκθεσης 160 χρόνια made in Greece
*Είσοδος ελεύθερη (Θα τηρείται σειρά προτεραιότητας)

Στην ανέμη τυλιγμένη – Εργαστήριο animation

Χορεύουν άραγε οι κλωστές; Μπορεί μία κλωστή να λάμψει στο σκοτάδι;

Ο πολυβραβευμένος animator και media artist Μπάμπης Αλεξιάδης εμπνέεται από την έκθεση 160 χρόνια made in Greece και την ελληνική βιομηχανία και μας καλεί να ξετυλίξουμε το νήμα της φαντασίας μας και να συμμετάσχουμε σε ένα μαγικό εργαστήριο κινούμενης εικόνας.

Γνωρίζουμε καλύτερα την κλωστοϋφαντουργία, τον κλάδο που ουσιαστικά εγκαινίασε την εκβιομηχάνιση της χώρας, με τον πιο ξεχωριστό και δημιουργικό τρόπο! Χρησιμοποιούμε την κλωστή, ράβουμε-ξηλώνουμε και δημιουργούμε κινούμενες «ζωγραφιές» που θα ζωντανέψουν μέσα από την τεχνική του stop-motion, για να φτιάξουμε από την αρχή τη δική μας ταινία animation μικρού μήκους. Έχει και καλύτερο; Βεβαίως! Οι ιστορίες μας είναι τόσο φωτεινές που… λάμπουν στο σκοτάδι!

Πληροφορίες

Για παιδιά 6-11 ετών
Πότε: Κυριακή 4 και Κυριακή 11 Φεβρουαρίου
Ώρες: 17.00-19.00
Πού: Κτίριο Νέο Υδαταέριο, Χώρος εκπαιδευτικών προγραμμάτων
Κόστος συμμετοχής: 5 ευρώ


Διαβάστε επίσης:

160 χρόνια made in Greece: Ένα ταξίδι στην ελληνική βιομηχανία!