Το πρόγραμμα περιλαμβάνει οικογενειακά εργαστήρια animation με τον πολυβραβευμένο animator και media artist Μπάμπη Αλεξιάδη αλλά και υπαίθρια πολύχρωμα παιχνίδια στην… αυλή του εργοστασίου.

Στην αυλή του εργοστασίου

Υπαίθρια εικαστικά παιχνίδια

Από την Κυριακή 7 Μαΐου 2017

Αυτή την άνοιξη, στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου έρχεται μια νέα ξεχωριστή σειρά εικαστικών παιχνιδιών… στην αυλή του εργοστασίου!

Από την Κυριακή 7 Μαΐου στις 11.00, οι μικροί μας φίλοι θα μπορούν να απασχοληθούν δημιουργικά, να έρθουν σε επαφή με την τέχνη πέρα από το πλαίσιο ενός εκπαιδευτικού προγράμματος αλλά και να πειραματιστούν με μικτές τεχνικές και νέους τρόπους έκφρασης.

Κάτω απ’ τον ανοιξιάτικο ήλιο, θα φτιάξουμε ένα πελώριο έργο τέχνης με τα χέρια μας και τέμπερες που όμως δεν θα μοιάζει πολύ διαφορετικό άμα το κόψουμε σε μικρά-μικρά κομμάτια… Θα αναρωτηθούμε «Ζωγραφίζουμε μ’ αυτό;» διαλέγοντας μεταλλικά αλλά και ανακυκλώσιμα υλικά ενώ θα πάρουμε τους μαρκαδόρους και τις ξυλομπογιές μας για να σχεδιάσουμε τί βλέπουμε από το Sky Walk, το υπερσύγχρονο action park που βρίσκεται στην Τεχνόπολη, παίζοντας με το φως και τις σκιές.

Φοράμε το καπέλο μας, τις ποδιές μας και είμαστε έτοιμοι για μια απολαυστική εικαστική περιπέτεια… στην αυλή του εργοστασίου!

Πληροφορίες

Πότε: Κυριακή 7 Μαΐου, 18 & 25 Ιουνίου

Ώρες: 11.00-12.00 & 12.00-13.00

Πού: Industrial Gas Museum Shop, κτίριο Νέο Υδαταέριο

Για παιδιά από 3 ετών+

Κόστος συμμετοχής: 4 ευρώ/παιδί

*Για συμμετοχή στα εργαστήρια, δεν απαιτείται τηλεφωνική κράτηση. Τα παιδιά 3 ως 7 ετών θα πρέπει να συνοδεύονται από τους γονείς τους.

Οικογενειακά εργαστήρια animation

με τον Μπάμπη Αλεξιάδη

Κυριακή 7 & 14 Μαΐου

Την Κυριακή 7 και 14 Μαΐου 2017, στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου υποδεχόμαστε ξανά τον πολυβραβευμένο animator και media artist Μπάμπη Αλεξιάδη για δύο οικογενειακά εργαστήρια animation που θα συναρπάσουν μικρούς και μεγάλους!

Μέσα από βιωματικές ασκήσεις και πολύ παιχνίδι, μαθαίνουμε βασικές τεχνικές του animation, εξοικειωνόμαστε με την κινηματογραφική γλώσσα και δημιουργούμε τη δική μας ταινία μικρού μήκους. Χρησιμοποιώντας ως εργαλεία χαρτιά, μολύβια, πλαστελίνες, φωτογραφίες και ό,τι άλλο χωρέσει ο νους μας, ξυπνάμε τον πελώριο γίγαντα που ζει στην Τεχνόπολη αλλά και ανακαλύπτουμε έναν θαυμαστό μικροσκοπικό κόσμο.

*Κρατήσεις και περισσότερες πληροφορίες: 2130109325

Αναλυτικά τα εργαστήρια

«Όταν ξύπνησε ο χάρτινος γίγαντας…»

Η νύχτα απλώθηκε στο Γκάζι και ο χάρτινος γίγαντας αποκοιμήθηκε βαθιά… Σσσσσςςς… Όλα κυλούσαν ήσυχα εκείνο το βράδυ μέχρι που κάποιοι απρόσμενοι επισκέπτες έκαναν φασαρία και –ουπς- τον ξύπνησαν…

Με σχέδια, πολύχρωμα χαρτιά και κολάζ, κατασκευάζουμε έναν τεράστιο χάρτινο γίγαντα, ο οποίος θα πρωταγωνιστήσει σε μια φανταστική ιστορία που θα χτίσουμε βήμα-βήμα από την αρχή. Στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας την παραδοσιακή τεχνική του stop motion, του δίνουμε ζωή και κίνηση.

Πληροφορίες

Απευθύνεται σε οικογένειες με παιδιά +6 ετών

Πότε: Κυριακή 7 Μαΐου 2017

Ώρες: 17.00-19.30

Πού: Νέο Υδαταέριο

Κόστος συμμετοχής: 10 ευρώ/παιδί, 7 ευρώ/ενήλικας

«Ένας χρωματιστός κόσμος στο μικροσκόπιο»

Υπάρχουν παράξενα πλάσματα που δεν μπορούμε να δούμε στο παλιό εργοστάσιο φωταερίου; Μαγικά μικρά τέρατα; Κι όμως! Ελάτε να τα ανακαλύψουμε μέσα από το μικροσκόπιο!

Στο animation workshop αφιερωμένο στην τεχνική του claymation, με πλαστελίνες και χαρτόνια φτιάχνουμε μια μικρή ιστορία ο καθένας αλλά και το δικό μας ήρωα. Στο τέλος, κατασκευάζουμε όλοι μαζί το πολύχρωμο σκηνικό μας, ενώνουμε τις ιστορίες μας και τις μεταφράζουμε σε κινούμενη εικόνα.

Πληροφορίες

Απευθύνεται σε οικογένειες με παιδιά +6 ετών

Πότε: Κυριακή 14 Μαΐου 2017

Ώρες: 17.00-19.30

Πού: Παλαιοί Φούρνοι

Κόστος συμμετοχής: 10 ευρώ/παιδί, 7 ευρώ/ενήλικας

Γνωρίστε τον Μπάμπη Αλεξιάδη!

Ο Μπάμπης Αλεξιάδης είναι πολυβραβευµένος media artist και animator µε βάση το Λονδίνο και θητεία στο θέατρο και την όπερα, ενώ έχει συνεργαστεί στην παραγωγή µουσικών βίντεο, installation και διαφηµιστικών. Η δουλειά του εστιάζεται σε παραδοσιακές τεχνικές animation, όπως το stop frame και το pixilation, µε τη χρήση καθηµερινών αντικειµένων, σχεδίων και κολάζ. Ανάµεσα στις πρόσφατες δουλειές του συγκαταλέγονται κινούµενα σχέδια για την όπερα «Laica the Spacedog», για την εγκατάσταση «360° Curtain Call / 720o°» του Ron Arad και για το θεατρικό «For the Best».