Από τις 28 έως και τις 30 Ιουνίου η ομάδα ΟΜΙΟ, θα κάνει αισθητή την παρουσία της στο Bios, με βίντεο προβολές από τις δημιουργίες-παρεμβάσεις της σε δημόσιους χώρους.

Από τις 28 έως και τις 30 Ιουνίου η ομάδα ΟΜΙΟ, θα κάνει αισθητή την παρουσία της στο Bios, με βίντεο προβολές από τις δημιουργίες -παρεμβάσεις της σε δημόσιους χώρους.

 

Οι ΟΜΙΟ είναι ένα δίκτυο ανθρώπων, το οποίο από το 2002 έχει ένα κοινό στόχο, την ανάληψη δράσεως εντός των δομών του αστικού και μη χώρου.

 

Μέσα από τη φωτογραφία, το Video Art και το Street Art, δημιουργούν video και προβολές, εξερευνώντας τις αξιοσημείωτες παρεμβάσεις, που πραγματοποιούνται σε δημόσιους χώρους.

 

Αυτή τη φορά στο Bios με τέσσερα video/προβολές εξερευνούν τις παρεμβάσεις στο 10 χλμ Αθηνών/Λαμίας, στην περιοχή Κραναού Πλατεία Ελευθερίας, στη Λεωφόρο Σχιστού/Σκαραμαγκά, καθώς και στην Εργοστασιακή μονάδα Ελβίν.

 

Οι ΟΜΙΟ στοχεύουν όχι μόνο στο να καταγράφουν αλλά και να αναδιαμορφώνουν έναν δεδομένο χώρο, παρεμβαίνοντας με ποικίλους τρόπους, όπως με τη συλλογή και την επανατοποθέτηση υλικών, τα οποία βρίσκονται διάσπαρτα στο χώρο.

 

Η χρήση της φωτογραφίας και της βιντεοσκόπησης αποτελεί για τους ΟΜΙΟ το μέσο για να ζήσουν οι παρεμβάσεις τους για πάντα, δεδομένου ότι οι εξωτερικοί χώροι αλλάζουν συνεχώς.

 

INFO

Ομάδα ΟΜΙΟ, Πέμπτη 28 έως Σάββατο 30 Ιουνίου, Bios, Πειραιώς 84, Είσοδος Ελεύθερη