Αντικείμενο διερεύνησης και παρουσίασης της Διημερίδας είναι τα προβλήματα των νέων καλλιτεχνών στην Ελλάδα ως προς την παρουσίαση του έργου τους και την εν γένει αναγνώριση και συμμετοχή τους στην καλλιτεχνική ιστορία.

Ο τίτλος της Διημερίδας είναι: Οι Μηχανισμοί προώθησης Νέων Καλλιτεχνών. Η διημερίδα θα πραγματοποιηθεί στις 19 και 20 Μαΐου 2018. Στα πλαίσια της Διημερίδας θα παρουσιαστούν τρεις ενότητες:

Στις 19 Μαΐου θα πραγματοποιηθούν οι ενότητες:

Πρώτο μέρος: 15.00-16.30, Θέμα: Διασυνδέσεις της διδασκαλίας στις Σχολές Καλών με το ευρύτερο κοινωνικό καλλιτεχνικό περιβάλλον.

Eισηγητές: Άρτεμις Ποταμιάνου, Εμμανουήλ Μαυρομμάτης, Πάνος Χαραλάμπους, Δημήτρης Ζουρούδης, Ευγένιος Ματθιόπουλος, Νικήτας Χιωτίνης

Δεύτερο μέρος: 18.30-20.30, Θέμα: Η οπτική των νέων θεωρητικών και επιμελητών ως προς την προώθηση και ένταξη των νέων καλλιτεχνών στο σύγχρονο περιβάλλον.

Eισηγητές: Χριστόφορος Μαρίνος, Μαρία Νικολακοπούλου, Χάρις Κανελλοπούλου, Ειρήνη Γερογιάννη, Κλέα Χαρίτου

Στις 20 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί η ενότητα:

Τρίτο μέρος: 13.00-15.00, Θέμα: Η αναγκαιότητα διαμόρφωσης θεσμών ανάπτυξης και προώθησης των νέων καλλιτεχνών στην Ελλάδα

Eισηγητές: Aριστείδης Μπαλτάς, Κατερίνα Κοσκινά, Δημήτρης Σεβαστάκης, Άγγελος Αντωνόπουλος, Θανάσης Πάλλας και Εκπρόσωπος Επιμελητήριου Εικαστικών Τεχνών Eλλάδος, Ε.Ε.Τ.Ε. Συντονισμός: Εμμανουήλ Μαυρομμάτης

Βραβείο «Aica Hellas 2018»

Η Aica Hellas, το ελληνικό τμήμα της Διεθνούς Ένωσης Κριτικών Τέχνης, θα απονείμει το Βραβείο «Aica Hellas 2018» στον γλύπτη Τάκη το Σάββατο 19 Μαΐου, ώρα 17.00, στον Εκθεσιακό χώρο «Νίκος Κεσσανλής» της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, τιμώντας το σύνολο του καλλιτεχνικού έργου του, τη συμβολή και την προσφορά του στην τέχνη.

Η απονομή του βραβείου, πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Platforms Project 2018, όπου συμμετέχουν 17 χώρες και πάνω από 700 καλλιτέχνες, και πλαισιώνεται από εισηγήσεις του Προέδρου της Aica Hellas Εμμανουήλ Μαυρομμάτη, του Συμβούλου Τέχνης Νίκου Σταθούλη καθώς και από προβολή ντοκιμαντέρ. Αξίζει να αναφερθεί ότι το Μουσείο Tate Modern στο Λονδίνο προετοιμάζει μεγάλη αναδρομική έκθεση του διεθνούς φήμης ‘Ελληνα γλύπτη Τάκη το 2019.


Διαβάστε επίσης:

Platforms Project 2018 στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών