Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά παρουσιάζει ένα πλούσιο jazz διήμερο με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, τους Manhattan Vibes και την Ορχήστρα Δωματίου Intrarti, στις 7 και 8 Δεκεμβρίου 2013.

 
Το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013 οι Manhattan Vibes, το περίφημο τζαζ συγκρότημα που ίδρυσε ο Έλληνας βιμπραφωνίστας Χρήστος Ραφαηλίδης, συνεργάζεται με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών σε ενα πρωτότυπο πρόγραμμα που συμπληρώνεται με αγαπημένα συμφωνικά έργα των Γκέρσουιν και Μπέρνσταϊν, αμφότερα γεμάτα με “τζαζ” ηχοχρώματα και ρυθμούς.

Η συναυλία συνιστά περιήγηση στον μαγευτικό ηχητικό κόσμο της μουσικής τζαζ, που κατά πολλούς είναι “η σημαντικότερη μουσική ανακάλυψη του 20ού αιώνα”.

Την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2013 το διήμερο συνεχίζεται με την Ορχήστρα Δωματίου Intrarti και τους Adam Simmons, σαξόφωνα & κλαρινέτα και Γιώργο Κοντραφούρη, τζαζ πιάνο, σε μουσική διεύθυνση Νίκου Χαλιάσα.

Πρόγραμμα συναυλίας

Α Μέρος

Πρόγραμμα ως ντούο με τον Γιώργο Κοντραφούρη

Ο Adam Simmons θα παρουσιάσει ενα πρόγραμμα που αποτελείται κυρίως από δικά του έργα, που ακολουθούν τις τάσεις της σύγχρονης τζαζ, με έμφαση στον λυρισμό και την μουσική αφήγηση. Ως συνθέτης, ο Adam Simmons ενδιαφέρεται να δημιουργεί μουσικές δομές  που θέτουν τις βάσεις για περαιτέρω μουσικές εξερευνήσεις. Γι’ αυτόν η ομορφιά της τζαζ και του αυτοσχεδιασμού έγκειται στο “διάλογο” που διενεργείται μεταξύ των μουσικών καθώς εκείνοι δημιουργούν  μουσική μαζί. Η πρώτη του αυτή συνάντηση με τον Γιώργο Κοντραφούρη αναμένεται να ειναι συναρπαστική!

Β Μέρος

Πρόγραμμα με την  Ορχήστρα Intrarti

Η νέα σουίτα του Adam Simmons “Travelling tales” γραμμένη ειδικά για να παρουσιαστεί σε παγκόσμια πρώτη στο Φεστιβάλ “Συμφωνία” Πειραιά και Νήσων Αργοσαρωνικού είναι επηρρεασμένη από τα ταξίδια του Adam στην Αυστραλία και την Ευρώπη, από την αγάπη του για την Ιαπωνική μουσική  shakuhachi, την πίστη του συνθέτη για την χρησιμότητα της Τέχνης, τον ευγενικό μινιμαλισμό της μουσικής του Νικ Τσιάβου – τις εμπειρίες, τους ήχους και τις ιδέες που γεννιούνται από την σύμπραξη μεταξύ τους, όταν δουλεύουν και δημιουργούν μαζί μουσικά τοπία και εικόνες, πανοραμικές ή εστιασμένες στη λεπτομέρεια…

Στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ «Συμφωνία» Πειραιά και Νήσων Αργοσαρωνικού
Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Νίκος Χαλιάσας