Για πρώτη φορά θα παρουσιασθούν στη Θεσσαλονίκη από τις 8 Σεπτεμβρίου
έως τις 5 Οκτωβρίου έργα της Συλλογής του εικαστικού Άρι Στοίδη στον
χώρο του Vilka Artforum στο Vilka. Πρόκειται για την πρώτη επίσημη παρουσίαση της συλλογής που αριθμεί αρκετές εκατοντάδες έργα και περιλαμβάνει σημαντικούς Έλληνες και ξένους δημιουργούς, με ιστορικές αλλά και λιγότερο γνωστές δουλειές τους, δίνοντας παράλληλα ιδιαίτερο βάρος στους καλλιτέχνες της νεότερης γενιάς.

Μια έκθεση 90 περίπου επιλεγμένων έργων, που στήθηκε με αφορμή την παράλληλη δράση της με το  “Reworks” music and contemporary art festival που θα παρουσιαστεί στον ίδιο χώρο στις 19 και 20 Σεπτεμβρίου, δίνοντας έτσι στο διήμερο αυτό μια διαφορετική πνοή το ένα στο άλλο.

Η έκθεση  ξεφεύγει για λίγο από το αυστηρό πλαίσιο των σχέσεων και των δυναμικών που αναπτύσσονται μεταξύ των έργων στο χώρο, παίρνοντας μια πιο χαλαρή διάθεση, και λειτουργεί αντιστικτικά αλλά και συμπληρωματικά με το festival προσφέροντας στο κοινό οπτικά ερεθίσματα και αναφορές.

Δίνει μια πιο ποιητική διάθεση στον κόσμο, που θα «ταξιδέψει» όχι μόνο με τους ήχους φημισμένων μουσικών και DJs, αλλά και με τις εικόνες διακεκριμένων εικαστικών και βραβευμένων έργων με δουλειές που έχουν δειχθεί σε μεγάλες Biennale και διοργανώσεις του εξωτερικού και σε γνωστά ιδρύματα και μουσεία της χώρας μας, μαζί με έργα που θα παρουσιασθούν για πρώτη φορά στο κοινό, σε ενδιαφέρουσες σχέσεις μεταξύ τους.