Τέσσερις επιλεγμένες συναυλίες της Φιλαρμονικής του Βερολίνου υπό τη διεύθυνση διάσημων μαέστρων παρουσιάζονται σε απευθείας μετάδοση από τη φημισμένη ορχήστρα στο Αμφιθέατρο του Ινστιτούτου (Φεβρουάριος–Απρίλιος 2023).

Με το Digital Concert Hall, η Φιλαρμονική του Βερολίνου προσφέρει μια ψηφιακή αίθουσα συναυλιών που επιτρέπει στους θεατές να παρακολουθούν τις συναυλίες της ζωντανά σε όλον τον κόσμο.

Οι βιντεοσκοπήσεις και ηχογραφήσεις με κάμερες υψηλής ευκρίνειας και εξαιρετική τεχνολογία ήχου, διασφαλίζουν ότι η εμπειρία της ψηφιακής συναυλίας είναι αυθεντική και συναρπαστική για το κοινό της Φιλαρμονικής παγκοσμίως.

Το Σάββατο 22 Απριλίου, τέταρτη και τελευταία συναυλία του προγράμματός μας, ο μόλις 23 χρονών Klaus Mäkelä διευθύνει για πρώτη φορά τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Βερολίνου και επιλέγει έργα Tchaikovsky και Shostakovich.

Παθιασμένος, οραματιστής, δυναμικός – με αυτούς τους χαρακτηρισμούς εξυμνεί ο Τύπος τον Klaus Mäkelä. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, ο Φινλανδός είναι ήδη από τους πιο περιζήτητους μαέστρους διεθνώς. Στο ντεμπούτο του με τη Φιλαρμονική του Βερολίνου θα παρουσιάσει δύο Έκτες Συμφωνίες: Η μία αποπνέει μια διάθεση «άνοιξης, χαράς και νεότητας», όπως είχε δηλώσει ο ίδιος ο Dmitri Shostakovich ότι ήθελε να μεταδώσει στο έργο του. Ο Tchaikovsky με την «Παθητική» του, από την άλλη πλευρά, προκαλεί μια μελαγχολική νοσταλγία.

Φιλαρμονική Ορχήστρα του Βερολίνου
Μουσική διεύθυνση: Klaus Mäkelä

ΕΡΓΑ

Dmitri Shostakovich
Συμφωνία αρ. 6 σε σι ελασ. op. 54

Pyotr Ilyich Tchaikovsky
Συμφωνία αρ. 6 σε σι ελασ. op. 74 »Pathétique«

Photo credit: © Marco Borggreve