Στην πρώτη φάση της εκδήλωσης το κοινό θα κληθεί να αποφανθεί για την «κουηροσύνη» διαφόρων εννοιών που θα παρουσιαστούν πάνω σε ένα μεγάλο επιτοίχιο ταμπλό, μια διαδικασία που θα οργανωθεί / διεξαχθεί από τα ΦΥΤΑ. Μέσα από μια διασκεδαστική και άκρως επιστημονική διαδικασία ψηφοφορίας θα φτάσουμε σε μια συμφωνία γύρω από τα περιεχόμενα που έχει πάρει η έννοια του Queer στο ελληνικό συγκείμενο, και θα διερευνήσουμε τα αναλυτικά του όρια και τα νέα δυνητικά πεδία που ανοίγονται για χάρη του.

Στη δεύτερη φάση της βραδιάς θα διεξαχθεί μία στρογγυλή τράπεζα με καλλιτέχνες, ακαδημαϊκούς, ακτιβιστές όπου θα συζητηθεί / προβληματοποιηθεί η έννοια του Queer στο ελληνικό συγκείμενο μέσα από εξιστόρηση εμπειριών και ξεδίπλωμα θεωρητικών αναστοχασμών. Στόχος είναι να αναπτυχθεί ένας διάλογος σχετικά με το τι ακριβώς φέρνει στην συζήτηση το «κουήρ» στην Eλλάδα του 2017, πως η έννοια αυτή μπαίνει στον λόγο, τι πραγματικότητες κατασκευάζει, πως σχετίζεται με δομές και θεσμούς. Τα ΦΥΤΑ καλούν τους συμμετέχοντες να κάνουν σύντομες τοποθετήσεις των 10 λεπτών πάνω σ’ αυτές τις προβληματικές και να πάρουν μέρος στην συζήτηση που θα ακολουθήσει.

Η βραδιά εντάσσεται στο πρόγραμμα εορτασμών της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων 2017 με θέμα «Μουσεία και αμφιλεγόμενες ιστορίες: Τα μουσεία μιλούν για εκείνα που δεν λέγονται», το οποίο επιλέχθηκε από το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM). Παράλληλα, στο πλαίσιο της διοργάνωσης, τα ΦΥΤΑ θα επαναπροσδιορίσουν την πρόσφατη έκδοση UNLOCKED της Atopos cvc δημιουργώντας πάνω σε επιλεγμένο αριθμό αντιτύπων του βιβλίου. Τα αντίτυπα αυτά θα είναι διαθέσιμα προς πώληση στη συνέχεια μέσω του Atopos shop.

Με τη συμμετοχή των: Άννα Αποστολέλλη, Ντιάνα Μάνεση, Λουίζα Δολόξα, ActiVista (Γιώργος Κουνάνης)

Σχετικά με τα ΦΥΤΑ

Το έργο των ΦΥΤΩΝ επικεντρώνεται στην έννοια της πολιτικής ταυτότητας, σε θέματα πρωτοποριακής τέχνης σε περιόδους κρίσης και στις δυνατότητες πολιτικού ακτιβισμού μέσω δημιουργικών μέσων. Το έργο τους έχει παρουσιαστεί στην Ελλάδα, στο Ηνωμένο Βασίλειο, στη Γερμανία και στην Ελβετία. Αυτή την περίοδο τα ΦΥΤΑ εργάζονται ως επιμελητές της επόμενης φάσης της Μπιενάλε της Αθήνας που θα λάβει χώρα το 2018.

Σχετικά με το Atopos BlahBlahBlah

To Atopos BlahBlahBlah, υπό την επιµέλεια του Βασίλη Ζηδιανάκη, αποτελεί µια σειρά από τακτικές συναντήσεις στον χώρο της Atopos cvc, µε έναυσµα την έρευνα γύρω από την έκδοση του οργανισµού µε τίτλο UNLOCKED, η οποία και κυκλοφόρησε το 2016. Ένα βιβλίο που επιχειρεί να «ξεκλειδώσει» την απεικόνιση του Γυµνού Σώµατος στη µετα-φωτογραφική, ψηφιακή εποχή.


Σχετικά links

ΦΥΤΑ
Διεθνής Ημέρα Μουσείων
UNLOCKED