Οι διοργανωτές, το Chicago Athenaeum: Museum of Architecture and Design με έδρα την Γκαλένα στο Ιλινόις της Αμερικής και το European Centre for Architecture Art Design and Urban Studies με έδρα το Δουβλίνο και την Αθήνα, πιστοί στο ετήσιο ραντεβού με την παγκόσμια αρχιτεκτονική κοινότητα δίνουν και φέτος το στίγμα του προγράμματος.

74 έργα από 28 χώρες αναδεικνύουν τις νέες τάσεις στο σχεδιασμό και την κατασκευή κτιρίων και λοιπών  υποδομών. Οι συμμετοχές για το 2017 ξεπέρασαν τις 300 με τους ενδιαφερόμενους να προέρχονται από αρχιτεκτονικά γραφεία και εταιρείες που δραστηριοποιούνται σε έργα παγκόσμιας κλίμακας. Η επιλογή και βράβευση των 74 έργων, που τελικά διακρίθηκαν με το Ιnternational Architecture Award για το 2017, έγινε από ομάδα αρχιτεκτόνων, πολιτικών μηχανικών και ανθρώπων με μεγάλη επαγγελματική παρουσία στον χώρο.

Η επιλογή πραγματοποιήθηκε στο Κnoll Showroom στο Ντάλας, από τους:

  • Bang Dang, Partner, Far + Dang
  • Rick Del Monte, Chief Design Officer, The Beck Group
  • Daniel Dupuis, Principal, Kendall/Heaton Associates
  • Mattia Flabiano III, Senior Principal , Page Southerland Page
  • Brian Kuper, Principal, GFF, INC.
  • Heath May, Associate Principal, HKS, INC.
  • Ricardo Muñoz, Associate Principal, Page Southerland Page
  • Tom Reisenbichler, Managing Director, Perkins & Will
  • Tom Philippi, Design Principal, SmithgroupJJR

Έλαβαν μέρος στη φετινή διοργάνωση, πολυβραβευμένα αρχιτεκτονικά γραφεία όπως οι:

Adrian Smith + Gordon Gill Architecture, Elliott + Associates Architects, Skidmore, Owings & Merrill LLP., Kohn Pedersen Fox, Rogers Stirk Harbour + Partners, Legorreta + Legorreta, Henning Larsen Architects, Morphosis Architects, Vo Trong Nghia Architects, Grimshaw , 3XN Architects , Steven Holl Architects, Tchoban Voss Architekten GmbH., ikon.5 architects , WEISS/MANFREDI Architecture/ Landscape/Urbanism, SANAA, Mark Cavagnero Associates, HOK, Fletcher Priest Architects, Manuelle Gautrand Architecture, 1+1>2 Architects, John McAslan + Partners, NADAAA, John Wardle Architects, Architectural Services Department (ArchSD), The Government of the Hong Kong Special Administrative Region, LOOK Architects Pte. Ltd.

Βραβευμένα Projects

Τα φετινά βραβευμένα κτίρια παρουσιάζουν μια εκπληκτική συλλογή κτιρίων, που έχουν την ικανότητα να καταπλήξουν, να εμπνεύσουν και να βελτιώσουν την ποιότητα της καθημερινής ζωής του ανθρώπου. Παράλληλα επιδεικνύουν μια αφοσίωση στα υψηλότερα πρότυπα στον σχεδιασμό κτιρίων, που συνεχίζουν να επηρεάζουν το σύγχρονο ντιζάιν σήμερα.

Όλα τα βραβευμένα Projects για το 2017, μπορείτε να τα δείτε στο www.internationalarchitectureawards.com και στο www.chi-athenaeum.org.


– Την βραδιά της Απονομής, στο Divani Palace Acropolis, θα απονεμηθεί και το βραβείο European Prize for Architecture για το 2017 στη  Manuelle Gautrand. Περισσότερες πληροφορίες: www.manuelle-gautrand.com.

– Τα εγκαίνια της έκθεσης με τίτλο “The City and the World”  θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου, στις 17.00 στο Contemporary Space Athens, Μητροπόλεως 74, στη Πλάκα με ελεύθερη είσοδο. Στην έκθεση αυτή θα παρουσιαστούν τα έργα των βραβευμένων αρχιτεκτονικών γραφείων με φωτογραφικό υλικό και videos. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 1/10/2017.

– Όλα τα βραβευμένα έργα περιλαμβάνονται στην έκδοση με τίτλο New International Architecture 2017 – Global Design + Urbanism XVII που επιμελείται ο πρόεδρος του οργανισμού κ. Christian Narkiewicz-Laine (εκδόσεις Metropolitan Arts Press Ltd.). Το βιβλίο διατίθεται και online στην επίσημη ιστοσελίδα του Μουσείου: www.internationalarchitectureawards.com


Φωτογραφία θέματος: NAMAN CONFERENCE HALL – Hoi An, Vietnam | 2016 – Architects: Vo Trong Nghia Architects