Το British Council σε συνεργασία με το καταξιωμένο Kingston Writing School και το Πανεπιστήμιο του Kingston του Λονδίνου, διοργανώνει για τέταρτη συνεχή χρονιά την Διεθνή Θερινή Ακαδημία Δημιουργικής Γραφής στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.

Η Διεθνής Θερινή Ακαδημία Δημιουργικής Γραφής απευθύνεται σε συγγραφείς όλων των επιπέδων που θέλουν να καλλιεργήσουν το ταλέντο και τις δεξιότητές τους και επιθυμούν να κατανοήσουν θέματα τεχνικής και σύνθεσης που σχετίζονται με τη συγγραφή. Φέτος, η Ακαδημία προσφέρει τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες να ακονίσουν τις δεξιότητές τους στη δημιουργική γραφή και να εξασκηθούν στη μυθοπλασία, τη μη-μυθοπλαστική πεζογραφία, την ποίηση, την επιμέλεια κειμένου και τις εκδόσεις κ.α.

Καταξιωμένοι συγγραφείς και καθηγητές του Πανεπιστημίου του Kingston θα δουλέψουν σε ολιγομελή, εντατικά τμήματα, με συγγραφείς από όλο τον κόσμο σε ένα πρόγραμμα που θα περιλαμβάνει εργαστήρια, αναγνώσεις, συζητήσεις και one-to-one tutorials, στοχεύοντας στη δημιουργία ενός χώρου ουσιαστικού διαλόγου και ανταλλαγής ιδεών.

Το Kingston Writing School λειτουργεί ως μία ανοιχτή και δυναμική κοινότητα αναγνωρισμένων συγγραφέων, δημοσιογράφων και έμπειρων επαγγελματιών του εκδοτικού χώρου, το οποίο εξειδικεύεται σε προπτυχιακά και μεταπτυχιακά Τμήματα Δημιουργικής Γραφής, Αγγλικής Λογοτεχνίας, Δημοσιογραφίας και Εκδόσεων.

Τα προγράμματα θα πραγματοποιούνται στα αγγλικά και μετά την ολοκλήρωσή τους οι συμμετέχοντες θα λάβουν βεβαιώσεις παρακολούθησης από το Kingston Writing School και το Βritish Council.

Τα τμήματα θα λειτουργούν καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 18.30 έως τις 21.00 στο British Council στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Στο πλαίσιο της Ακαδημίας, κάθε Σάββατο πρωί, θα πραγματοποιούνται συζητήσεις, ομιλίες και  αναγνώσεις με τη συνεργασία των καθηγητών και των συμμετεχόντων.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Αθήνα: Τμήματα δύο εβδομάδων

•           Μυθοπλασία με την Julia Stuart και τον Adam Baron

30 Μαΐου–10 Ιουνίου 2016

•           Μη-μυθοπλαστική Πεζογραφία με τον Brian Cathcart και τον Sam Jordison

30 Μαΐου–10 Ιουνίου 2016

•           Μυθοπλασία για Προχωρημένους με τον Ed Docx και τον Jonathan Gibbs

13–24 Ιουνίου 2016

Αθήνα: Τμήματα μίας εβδομάδας

•           Μυθοπλασία/Prose Fiction με την Katherine Orr

30 Μαΐου–3 Ιουνίου 2016

•           Μυθοπλασία/Flash Fiction με την Heidi James

6–10 Ιουνίου 2016

•           Εκδόσεις/Επιμέλεια Κειμένων με την Vicky Blunden

13–17 Ιουνίου 2016

•           Ποίηση με τον Ahren Warner

20–24 Ιουνίου 2016

Θεσσαλονίκη: Μαθήματα μίας εβδομάδας

•           Μυθοπλασία με τον Howard Cunnell

30 Μαΐου–3 Ιουνίου 2016

•           Εκδόσεις/Επιμέλεια Κειμένων με την Judith Watts

6–10 Ιουνίου 2016

•           Μη-μυθοπλαστική Πεζογραφία με τον Maurice Walsh

13–17 Ιουνίου 2016

•           Μυθοπλασία με τον Martin Ouvry

20–24 Ιουνίου 2016

Αιτήσεις γίνονται δεκτές μέχρι τις 13 Μαΐου 2016, ενώ για τις αιτήσεις που θα υποβληθούν μέχρι τις 18 Μαρτίου 2016 θα υπάρχουν σημαντικές εκπτώσεις στα δίδακτρα των τμημάτων (early bird registration).

  

Οι πολιτιστικές σχέσεις προωθούν την ισότητα και αναγνωρίζουν την αξία της διαφορετικότητας

Από το 1939, το British Council λειτουργεί ως πολιτιστικός και εκπαιδευτικός φορέας μεταξύ Ελλάδας και Μεγάλης Βρετανίας. Με γραφεία στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, συνδέει την Ελλάδα με τις εκπαιδευτικές ευκαιρίες και τις δημιουργικές προσεγγίσεις της Μεγάλης Βρετανίας και στηρίζει τις διαπολιτισμικές σχέσεις των δύο χωρών με την Ευρώπη.