Το British Council, σε συνεργασία με το Hub Science ανακοινώνει τον διεθνή διαγωνισμό FAMELAB 2015, τα νέα πρόσωπα της επιστήμης.

Σπουδάζεις ή εργάζεσαι ή έχεις πτυχίο σε κάποιο επιστημονικό τομέα; Μπορείς μέσα σε 3 λεπτά να εμπνεύσεις το κοινό και να αποδείξεις ότι έχεις ταλέντο;

Αν ναι, τότε πάρε μέρος στην 9η διοργάνωση του διεθνούς διαγωνισμού FameLab και… ανοιξε τη δική σου αυλαία, γίνε το επόμενο αστέρι της επικοινωνίας της επιστήμης!

Το British Council, σε συνεργασία με το Hub Science, θέλει να αναδείξει για ένατη συνεχή χρονιά νέα ταλέντα στην επικοινωνία της επιστήμης, να ενθαρρύνει τους νέους επιστήμονες να έχουν πάθος για την επιστήμη και την τεχνολογία και να μοιραστούν τον ενθουσιασμό τους με το ευρύ κοινό μέσα από ένα διασκεδαστικό και πρωτότυπο τρόπο. Οι υποψήφιοι θα πρέπει να είναι άνω των 18 ετών και να σπουδάζουν ή να εργάζονται στον χώρο της επιστήμης και της τεχνολογίας. Οι παρουσιάσεις τους θα κριθούν με βάση το περιεχόμενο, τη σαφήνεια και τη χαρισματικότητα, και θα πρέπει να είναι επιστημονικά τεκμηριωμένες, ενδιαφέρουσες και κατανοητές στο ευρύ κοινό.

Προθεσμία υποβολής δηλώσεων συμμετοχής: Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015

Ο διαγωνισμός θα γίνει σε 2 φάσεις. Αρχικά θα υπάρξουν δύο προκριματικοί γύροι σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, απ’ όπου θα προκύψουν οι 10 φιναλίστ που θα λάβουν μέρος στον τελικό.

Στην Αθήνα, ο προκριματικός θα γίνει τη Δευτέρα 2 Μαρτίου, στις 7:00 μμ στο The Ηub Events, Αλκμήνης 5, Κ. Πετράλωνα (μετρό Κεραμεικός).

Στη Θεσσαλονίκη, ο προκριματικός θα γίνει την Τρίτη 3 Μαρτίου 2015, στις 7:00 μμ στα γραφεία του British Council (Τσιμισκή 43, Εμπορικό Κέντρο Πλατεία- 4ος όροφος).

Ο μεγάλος τελικός θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 21 Μαρτίου 2015, στις 7:00 μμ, στην Τεχνόπολη/Γκάζι (Πειραιώς 100) στο πλαίσιο του 2ου Φεστιβάλ Επιστήμης και Καινοτομίας (2nd Athens Science Festival).

Βραβεία

Οι 10 φιναλίστ που θα επιλεγούν στον προκριματικό γύρο θα παρακολουθήσουν δωρεάν ένα διήμερο Masterclass στην Επικοινωνία της Επιστήμης στα γραφεία του British Council, Πλατεία Κολωνακίου 17, Αθήνα.

Ο νικητής/η νικήτρια του τελικού θα μεταβεί στο Cheltenham Festival στη Βρετανία, όπου μεταξύ 2-7 Ιουνίου 2015 θα συμμετάσχει, μαζί με τους νικητές των άλλων χωρών του FameLab, συμπεριλαμβανομένης και της Βρετανίας, στο International FameLab 2015.

Άλλα Βραβεία

Πρώτο βραβείο θα είναι ένα tablet, δεύτερο και τρίτο βραβεία ένα κινητό τηλέφωνο. Επίσης, θα υπάρξει βραβείο προερχόμενο από το κοινό που θα έχει την ευκαιρία να ψηφίσει το δικό του αγαπημένο φιναλίστ.

Θα υπάρχουν πολλαπλές συνεργασίες και ευκαιρίες επικοινωνίας με άλλους επιστήμονες στην Ευρώπη καθώς και ευκαιρίες για συμμετοχή σε εκδηλώσεις του British Council. Μέλη της κριτικής επιτροπής είναι καταξιωμένες προσωπικότητες από τον χώρο της επιστήμης και των ΜΜΕ.

H Ιστορία του FameLab

Το FameLab© είναι σήμα κατατεθέν του Φεστιβάλ Cheltenham, ενός από τους γνωστότερους πολιτιστικούς οργανισμούς του Ηνωμένου Βασιλείου που παρέχουν 4 κορυφαία Φεστιβάλ της χώρας: Jazz, Λογοτεχνία, Μουσική και Επιστήμες.

Το FameLab ιδρύθηκε το 2005 από το Cheltenham Science Festival σε συνεργασία με τη NESTA με τη χορηγία και την υποστήριξη από τους Pfizer, Silicon 19, Channel 4 και The Daily Telegraph. Μετά την πολύ μεγάλη επιτυχία που σημείωσε στη Βρετανία, το 2005, άρχισε να ταξιδεύει ανά τον κόσμο πρώτα πιλοτικά στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και στη συνέχεια επεκτάθηκε σε όλη την Ευρώπη, την Ασία και την Αφρική.  Η συνεργασία με το Βρετανικό Συμβούλιο ξεκίνησε το 2007 πάντα με την ίδια ανταπόκριση, και γρήγορα επεκτάθηκε σε πάνω από 20 χώρες διεθνώς, με τη συμμετοχή 4.500 ερευνητών παγκοσμίως.

Από το 1939, το British Council λειτουργεί ως πολιτιστικός και εκπαιδευτικός φορέας μεταξύ Ελλάδας και Μεγάλης Βρετανίας. Με γραφεία στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, συνδέει (;) την Ελλάδα με τις εκπαιδευτικές ευκαιρίες και τις δημιουργικές προσεγγίσεις της Μεγάλης Βρετανίας και στηρίζει τις διαπολιτισμικές σχέσεις των δύο χωρών.

Ο διαγωνισμός γίνεται σε συνεργασία με το Hub Science και με την υποστήριξη της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών και του Openscience.gr

Για τους όρους συμμετοχής: http://www.britishcouncil.gr/events/famelab-2014